KarijeraTurizam

Županijska komora Otočac poziva na besplatne online edukacije u okviru DMK Startup Hub projekta

HGK Županijska komora Otočac poziva zainteresirane turističke subjekte iz Ličko-senjske županije na iskaz interesa za sudjelovanje u besplatnim online edukacijama u okviru projekta DMK Sturtup Hub.

Projekt DMK Startup Hub pokrenut je 2020. godine u partnerstvu Županijske komore Otočac i Županijske komore Karlovac.

“DMK Startup Hub je inspirativno radno okruženje u kojem radimo na DMK (destinacijske menadžment kompanije) rješenjima relevantnim za šire tržište, na osnovi iskustva lokalnog okruženja, u kontekstu razvoja održivih turističkih proizvoda i trendova u suvremenom turizmu. Ciljne skupine ovog projekta su postojeći DMK , gospodarski subjekti koji žele u svojem sastavu pokrenuti DMK, turističke agencije koje se žele restrukturirati u DMK, ostali poduzetnici, udruge i ostale organizacije i pojedinci koji mogu biti dio turističkog proizvoda”, navode u Županijskoj komori Otočac.

U okviru projekta razrađena su tri modula:

Modul 1: Operativno poslovanje turističkih agencija (primjena propisa, zaštita potrošača, marketing)

Modul 2: Destinacijski lanac vrijednosti (nepostojeća, nedovoljna ili neadekvatna ponuda usluga, infrastruktura za posebne oblike turizma, vertikalno i horizontalno povezivanje)

Modul 3: Destinacijski menadžment (nepovjerenje, nerazumijevanje uloga, postojanje/provedba strateških planova)

Unutar svakog modula sadržano je nekoliko tema od kojih se svaka obrađuje kroz tri radionice/webinara putem aplikacije Microsoft Teams. Radionice se održavaju u razmacima od dva tjedna, a trajanje svakog predavanja je od 10:30 do okvirno 12:30 sati. Sva predavanja se snimaju i dostupna su sudionicima naknadno. Pored snimki predavanja koja su dostupna samo onima koji se uključe u projekt, na web stranici projekta javno je dostupna Virtualna biblioteka sa svim prezentacijama, korisnom literaturom i radnim materijalima koja se redovito ažurira, a može joj se pristupiti OVDJE.

S obzirom da uskoro završavaju edukacije iz prvog modula koji je bio namijenjen isključivo predstavnicima turističkih agencija, ovim putem najavljujemo početak edukacija na teme iz drugog modula. U drugom modulu se raspon sudionika širi i na druge turističke subjekte u destinaciji, s ciljem kvalitetnijeg upravljanja turističkim proizvodom destinacije i bolje uspostave suradnje svih turističkih subjekata koji sudjeluju u destinacijskom proizvodu.

MODUL 2. Destinacijski lanac vrijednosti

Teme:

  1. Osmišljavanje održivih turističkih proizvoda u suvremenom međunarodnom turizmu;
  2. Proces razvoja novih održivih turističkih proizvoda;
  3. Razrada sastavnica poslovnog modela, marketinškog i poslovnog plana za mala i mikro turistička poduzeća;
  4. Operacijski menadžment u turizmu: odnosi s klijentima;
  5. Operacijski menadžment u turizmu: upravljanje zadovoljstvom klijenata;
  6. Coopetition kao model suradnje i konkuriranja na turističkom tržištu.

Predavanja se realiziraju uz mentorstvo Centra za odgovorni turizam iz Karlovca, a predavač je Željko Trezner, stručnjak za destinacijski menadžment, koji sudjeluje u raznim projektima, stručnim vijećima i grupacijama u području upravljanja putničkim agencijama i održivog turizma općenito. Kao akademski djelatnik, s velikim iskustvom u poslovanju, uspješno je objedinio teoretsko znanje i praktična rješenja koja je objavio u brojnim priručnicima i stručnim radovima te predstavio na više od stotinu radionica, seminara i konferencija u Hrvatskoj i inozemstvu.

Zainteresirani za uključivanje u projekt i sudjelovanje u besplatnim online edukacijama, mogu se do kraja ožujka javiti Ireni Banić, višoj stručnoj suradnici u HGK ŽK Otočac na e-mail adresu [email protected], kako bi regulirali status svoje prijave.

Više o projektu možete pronaći na poveznici OVDJE.

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close