PosaoKarijera

Županijska komora Otočac organizira besplatne online edukacije u lipnju

Hrvatska gospodarska komora – ŽK Otočac vas poziva na besplatne online edukacije u lipnju, koje se realiziraju u sklopu platforme za podršku poduzetništvu žena – Žene i točka Hub.


Modul: Počnimo primjenjivati ESG powered by Mirela Glavaš

Tema I: ESG standardi i regulatorni okviri –obveza, izazov ili prilika za rast i razvoj? / 17.06.2024. od 13:00 do 14:30 sati / online Microsoft Teams

Što nam sve donose nove smjernice i EU regulative u nastojanju da se privatni kapital usmjeri na djelovanje u području klime i okoliša, uz istodobno izbjegavanje ovisnosti o neodrživim praksama? Koje nove instrumente i postojeće alate imamo za implementaciju ESG načela i održivih praksi u svojim poslovanjima? Tijekom predavanja upoznati ćete se s okvirima i načelima održivosti poslovanja od EU taksonomije pa sve do potrebe za diversifikacijom te holističkom i agilnom pristupu poslovanju, kroz propise te primjere i savjete iz prakse. Cilj ovog predavanja je na jednostavan način približiti sudionicima, što slijedi i koje korake mogu poduzeti, da ESG nije samo obveza i izazov, već prilika za održivi rast poslovanja.

Agenda:

  • Strateške smjernice i ESG regulativa.
  • Transformacija održivog poslovanja uz primjenu ESG i DNSH načela.
  • Što je to održivo poslovanje i primjeri održivih praksi.

Tema II: ESG i DEIB: Povezani pravci do održive budućnosti u rukama žena / 18.06.2024. od 13:00 do 14:30 sati / online Microsoft Teams

Kako u bilo kojoj zajednici, tako i u poslovnoj organizaciji ljudi su najveći resurs i ključni pokretači promjena, istraživanja, razvoja i inovacija. Oni su ti koji imaju značajan utjecaj na smjer razvoja i rast poslovanja. U ovom predavanju upoznat ćemo se s različitim primjerima i pozitivnim praksama u implementaciji načela raznolikosti uz prožetu jednakost, uključenost i pripadnost organizaciji. Jednako tako, prikazat će se međuovisnost ESG i DEIB-a u svim fazama razvoja poslovanja kao održivosti, s naglaskom na vrijednosti sudjelovanja žena i njihovim učinkom na poboljšanje ESG izvedbe poslovanja. Cilj ovog predavanja je odgovoriti na pitanje kako osigurati održivost poslovanja te dodanu vrijednost  svojih usluga/proizvoda uz istodobno osiguranje otvorenosti za različitost, jednakost, uključivost i pripadnost kao osnovne kulture poslovanja pojedine organizacije.

Agenda:

  • Ključni koncepti za izgradnju pravednog i ravnopravnog radnog mjesta i društva.
  • Kako inkluzivna kultura može poboljšati održivost poslovanja?
  • Vrijednost sudjelovanja žena u upravljanju poslovanjem.

Za sudjelovanje se ne naplaćuje kotizacija, ali je prijava na edukaciju obavezna putem poveznice PRIJAVA.

 

Foto: Pexels

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close