VijestiTehnologija

Znate li što znače ove kratice na Instagramu?

Korisnici svake društvene mreže stvore neki svoj interni jezik, a ovaj rječnik pomoći će ti da naučiš onaj koji se koristi na Instagramu. I vrapci na grani znaju što je selfie, ali saznaj u čemu je razlika između #WIWT i #OOTD, što su #FBF ili #FWIS, piše 24sata.hr


#OOTD

Skraćenica od ‘outfit of the day’ odnosno odjevna kombinacija dana. Uglavnom je koriste modni blogeri i blogerice kad objavljuju fotografije onoga što su nosili, ali udomaćila se i među korisnicima koji nisu modni znalci, samo se žele pohvaliti nekim dobrim izdanjem.

#WIWT

I ova skraćenica označava modnu kombinaciju, odnosno ‘what I wore today’ (što sam danas nosila/nosio). Od kombinacije dana razlikuje se jer je aktualna, upravo ono što je onaj koji objavljuje nosio toga dana, dok kombinacija dana može biti i otprije.

#FWIS

Skraćenica koja se koristi kod svih onih fotki koje prikazuju nečija koljena, stopala ili odnosno noge. FWIS znači ‘from where I stand’, dakle fotografiju snimljenu iz nečije trenutne perspektive.

#TBT

Četvrtak je dan za prisjećanje na društvenim mrežama, odnosno dan kad se objavljuju stare fotografije koje se označavaju sa #TBT odnosno ‘throwback Thursday’.

#FBF

Oni kojima ne odgovara da se prošlosti prisjećaju četvrtkom već petkom ili oba dana koriste hashtag #FBF koji označava ‘flashback Friday’, odnosno stare fotografije koje se objavljuju petkom.

#regram

Ako na svom profilu objavljuješ tuđu fotografiju, trebaš je označiti hashtagom #regram, što označava da ona nije tvoje autorsko djelo već da dijeliš nešto što nisi sam snimio.

#SMH

Skraćenica od ‘shaking my head’, označava kimanje glavom u nevjerici. Koristi se kao komentar fotografija ili događaja koje nas ostavljaju bez riječi, uglavnom u negativnom kontekstu.

#idideatthis

Koristi se uglavnom kod objavljivanja slika hrane i znači da je onaj koji je slikao obrok u njemu uživao, a ne samo fotografirao

Donosi 24sata.hr

 

Foto: pexels

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close