Vijesti

Znate li koliko kalorija troši sanjkanje, grudanje, čišćenje snijega?

Osim što je zabavno, grudanjem možete sagorjeti više od 130 kalorija u 15 minuta. Za usporedbu, toliko ćete izgubiti trčite li umjerenim tempom 15 minuta.


Sličan učinak ima i klizanje – u samo 45 minuta možete izgubiti više od 350 kalorija. U sat vremena sanjkanja, koje uključuje uspinjanja i spuštanja brdom, sagorjet ćete i do 400 kalorija, baš kao i u pola sata bicikliranja.

Kad snijeg napada, ne zaboravite napraviti snjegovića – osim što ćete razveseliti najmilije, sagorjet ćete više od 280 kalorija u 60 minuta zidanja snježnih likova. Toliko se kalorija sagorijeva intenzivnim 30-minutnim treningom dizanja utega, a zabavljajući se u snijegu nećete ni primijetiti da vježbate.

Cijepanje drva korisno je za kućanstvo, no i za skidanje kalorija – cijepajte drva 20 minuta i bit ćete lakši za 150 kalorija. Osim što ćete obaviti građansku dužnost, u pola sata čišćenja snijega izgubit ćete više od 200 kalorija.

Za usporedbu, da biste izgubili 100 kalorija, trebali biste preskati uže desetak minuta. Navedene kalorijske procjene temelje se na izračunu za ljude od oko 68 kg te variraju ovisno o intenzitetu aktivnosti i težini.

 

Izvor: 24sata.hr | Foto: pixabay

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close