VijestiTurizam

Znanstveno-stručni skup povodom 18. rođendana Nacionalnog parka Sjeverni Velebit

Nacionalni park Sjeverni Velebit je naš najmlađi nacionalni park. Proglašen je 9. lipnja 1999. godine, a ove godine proslavit će svoj 18. rođendan!


Povodom 18. rođendana u Nacionalnom parku Sjeverni Velebit održava se dvodnevni znanstveno-stručni skup pod nazivom „Od istraživanja k dobrom upravljanju Nacionalnim parkom Sjeverni Velebit”.

Događanje će se održati 24. i 25. svibnja 2017. godine u Krasnu kao jedna od brojnih aktivnosti kojima će Nacionalni park Sjeverni Velebit, osim svoga dana, obilježiti i Međunarodni dan biološke raznolikosti, Europski dan Parkova te 2. Tjedan parkova Hrvatske.

Skup će okupiti brojne znanstvenike, stručnjake i članove udruga koje se bave zaštitom prirode i okoliša te stručne djelatnike s područja zaštite prirode i okoliša s ciljem predstavljanje rezultata dosadašnjeg znanstvenog i stručnog rada na području Nacionalnog parka Sjeverni Velebit, povezivanja i jačanje komunikacije između znanstvenika i stručnjaka s različitih područja te primjene rezultata znanstvenog i stručnog rada u upravljanju prostorom Parka.

Skup se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a suorganizator je Hrvatska agencija za okoliš i prirodu.

U organizacijskom odboru skupa nalaze se Mirjana Javor, Svjetlana Lupret-Obradović, Dubravka Kljajo, Irena Krušić Tomaić, Tea Šilić, Vedran Katalinić, Maša Ljuština. Prijavljeno je preko 50 izlaganja.

Sve informacije o ovom događanju pratite na web stranici skupa.

 

Izvor: Sponzorirano

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close