LifestyleTurizam

Zid koji je krasilo gotovo milijun žvakaća otišao u povijet

Prve žvakaće gume, navodno su zalijepljene početkom 90-ih, a zid se brzo počeo puniti kada je o njemu izašao članak u jednom od izdanja National Geographica


Otprilike milijun žvakaćih guma krasilo je najpoznatiji zid u američkom gradu Seattleu, a nakon dugih 20 godina stvaranja jedinstvenog ‘umjetničkog’ djela vlasti su odlučile kako je vrijeme za da se popularna ‘skulptura’ ukloni.

Zid je već godinama turistička atrakcija pa su se mnogi pobunili protiv ovog poteza. Međutim, kao što i sami vlasnici zgrade kažu, svi očekuju da će se zid vrlo brzo ispuniti novim primjercima žvakaćih guma pa je ovo zapravo nova prilika i čisto platno za sve umjetnike u prolazu koji će i dalje ukrašavati najpoznatiji zid Seattlea.

Tekst: punkufer.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close