Vijesti

Žene su bolji vozači od muškaraca

Prema istraživanju osiguravajuće tvrtke žene su opreznije u prometu od muškaraca.


Žene se najčešće smatra lošim vozačima, barem muškarci tako misle. Svaki će pronaći barem nekoliko razloga zbog čega je to baš tako, ali prema novom istraživanju čini se kako su žene službeno puno bolje u vožnji od muškaraca.

Prema istraživanju koja je provela osiguravajuća tvrtka Privilege, različiti testovi za vožnju pokazuju da su ih žene puno bolje riješile od muškaraca, a jedan od njih uključivao je vožnju kroz londonski Hyde Park Corner kojeg mnogi smatraju problematičnim za vozače.

U svemu su bolje

Istraživanje pokazuje kako su muškarci skloniji riskiranju dok voze, a žene su po tom pitanju puno pažljivije. Oprez nije bila jedina stvar koja se uzimala u obzir. Testiranje je uključivalo kontrolu brzine i upravljanja, provjeravanje mrtvog kuta, sposobnost držanja dovoljnog odmaka od automobila s prednje i stražnje strane, ulazak u škare i stvaranje negativnog utjecaja na vozače oko vas.

Na testiranju su ženski vozači postigli 23.6 bodova od mogućih 30, dok su muški vozači postigli prosječnih 19.8 bodova. Uz psihičke testove ujedno je provedena anketa koja je pokazala kako više od trećina žena smatra da mogu biti bolji vozači od muškaraca.


Tekst: telegram.hr

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close