Događanja

Žene na besplatnom seminaru učile kako se obraniti od znatno snažnijeg napadača

U subotu, 25. studenoga, obilježio se Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.


S obzirom na to da je nasilje i dalje zastupljeno u brojnim oblicima, važno je nastaviti javno govoriti i djelovati kako bi se podigla svijest i pojačala edukacija o preventivnom ponašanju.

A u tome pomaže i Krav Maga, cjeloviti sustav samoobrane koji uči kako reagirati preventivno, kako prepoznati znakove predstojećeg napada, kako se suočiti s osobom u konfliktnim situacijama te kako se obraniti od znatno snažnijeg napadača.

Krav Maga Hrvatska nekoliko puta godišnje, na različitim lokacijama, održava besplatne seminare i edukacije za žene, kako bi svaka od njih naučila osnove te se osjećala sigurnije i samopouzdanije.

Krav Maga samoobrana bazirana je na prirodnim refleksima i jednostavna je za učenje, a žene se prije svega educira kako poslušati svoju intuiciju.

Naime, pravovremenim uočavanjem znakova napada mogu se spriječiti daljnje eskalacije. Upravo zbog toga žene uče tehnike i taktike prevencije, ali i kako verbalnom te neverbalnom komunikacijom preuzeti kontrolu u stresnim situacijama.

 

Foto: pexels.com

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close