VijestiTehnologija

Želite nestati s društvenih mreža, ali i sačuvati svoje podatke? Evo kako ćete to napraviti

Zasitili ste se društvenih mreža i želite ih napustiti? No ne želite izgubiti svoje podatke, donosimo nekoliko savjeta kako ćete to učiniti.


Facebook

Nećemo ulaziti u razloge zašto bi obrisali svoj korisnički račun na najvećoj društvenoj mreži svijeta. Pošto već čitate ovaj članak sigurno bar razmišljate o tome. Vjerujemo, s dobrim razlogom.

Kako ćete to učititi? Otvorite Settings, pa Security pa potom Edit uz Deactivate your account. Kliknite na poveznicu koja će se pojaviti.

Jednostavno je, ali postoji kvaka: time niste trajno obrisali svoj korisnički račun već ga samo deaktivirali. Ako ga se baš želite potpuno riješiti jednom zauvijek, trebate otvoriti ovu stranicu i kliknuti na Delete my account. Dobit ćete kratko vrijeme za razmišljanje, nakon čega će Facebook zakazati brisanje svega u roku od 90 dana.

Poželite li ipak nešto sačuvati, prije brisanja otvorite Settings, pa kliknite na General i onda Download a copy of your Facebook data. Morat ćete unijeti lozinku kako bi potvrdili da ste to doista vi, a ne netko zlonamjeran. Moći ćete preuzeti objave, fotografije, pohranjena brbljanja i još štošta, sve u formatu HTML tako da možete pregledavati u web pregledniku.

Google

Kako bi ekipi iz Mountain Viewa rekli zbogom zauvijek otvorite stranicu svog korisničkog računa na webu i kliknite Delete your account or services. Iduća opcija omogućit će vam brisanje pojedinih dijelova vašeg korisničkog računa zasebno (recimo, Gmaila ili YouTubea) ili brisanje svega odjednom. Kao i za Facebook, trebat ćete unijeti lozinku.

Odaberete li brisanje odjednom bit će vam ponuđen popis svega što će time nestati, od fotografija u Google Photos do glazbe u Google Music. Kako bi potvrdili svoj odabir, kliknite Delete account. Prenosi tportal.hr

Više na tportal.hr

 

Foto: pixabay

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close