Vijesti

Zdrava grickalica: čips od kelja

Ako i ti spadaš u skupinu onih, koji ne mogu gledati film, bez da nešto grickaju, donosimo jednostavan recept za zdravu poslasticu .


POZNATA izreka kaže kako se ljetna forma postiže u zimi.

No, svaka od nas zna koliko je teško odoljeti vrećici čipsa, posebno u ovo hladnije vrijeme, kada se obožavamo ušuškati ispod dekice u toplini svoga doma i gledati omiljene serije.

A ako i ti spadaš u skupinu onih, koji ne mogu gledati film, bez da nešto grickaju, donosimo recept za zdravu poslasticu, koja će odlično poslužiti u te svrhe. Možda neće biti jednako ukusna, ali će imati puno više prednosti za tvoje zdravlje i izgled.

Radi se o čipsu od kelja, koji vrlo jednostavno možeš napraviti već danas.

Potrebni sastojci:

1. Kelj

2. Maslinovo ulje

3. Sol.

Postupak pripreme:

1. Kelj dobro isperi, a zatim jednako tako i posuši. Kako? Svaki list zamotaj u kuhinjsku krpu ili papirnati ručnik te ga nježno prebriši.

2. Uz pomoć noža ili kuhinjskih škara, nareži svaki list na manje komade, a sredinu potpuno ukloni, jer je ona jako gorka.

3. Stavi komade kelja u veliku plastičnu zdjelu te ih prelij maslinovim ulje. Za srednje veliku hrpicu, koristi žlicu ulja. Neka svaki komadić bude obložen uljem.

4. Na protvan stavi papir za pečenje, a zatim po njemu rasporedi komade kelja te po njima posipaj sol (ukupno 1/4 žlice).

5. Zagrij pećnicu na 150 Celzijeva stupnja te peci 8-12 minuta. Sve ovisi o vrsti kelja koju koristiš. Zato je potrebno redovito provjeravati pećnicu. Čim primijetiš da je kelj krut, izvadi ga iz pećnice, kako ne bi izgorio.

6. Ostavi da se ohladi, prije nego ga probaš. Možda će ti u početku okus biti čudan, a možda ćeš ga zavoljeti odmah. Kako god bilo, sad znaš za ovu puno zdraviju poslasticu, koju možeš grickati kad god poželiš te pritom sačuvati dobru liniju.


 

Tekst: index.hr 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close