Vijesti

Zbog pada na državnom ispitu MUP otpustio 58 ljudi

Od 1. studenog 2022. godine uvedeno je polaganje elektroničkim putem kako bi se povisila razina transparentnosti nakon skandala s namještanjem polaganja ispita.


Svi policijski službenici moraju u roku od godine dana od početka rada u državnoj službi, ili u roku od šest mjeseci ako idu na radno mjesto više razine, položiti državni stručni ispit. Od lani je, zbog afere u koju je upletena Josipa Čulina ex. Rimac, on nešto stroži pa dijelu službenika ne polazi za rukom zadovoljiti zakonske uvjete za svoja radna mjesta.

Na ispit se može izaći tri puta, a ako ga ne polože, službenici dobivaju otkaz. Do prošlog mjeseca 58 djelatnika MUP-a RH te šest službenika zatvorskog sustava i probacije dobilo je otkaz jer nisu na vrijeme položili državni stručni ispit, potvrđeno je za N1.

– Od stupanja na snagu novog pravilnika ukupno 307 službenika Ministarstva unutarnjih poslova položilo je državni ispit u prvom polaganju, 151 u drugom polaganju, a 71 u trećem polaganju – otkrili su iz MUP-a. Kako bi kandidatima dali što bolju šansu, otvorili su i kolegij ‘Državni ispit – priprema’ na kojemu su dostupni svi pripremni materijali.

Od ukupno prijavljenih 2.727 kandidata 123 kandidata nisu položili ispit.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

 

Izvor: vecernji.hr | Foto: Josip Durdov

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close