Poljoprivreda

Završen prosvjed svinjogojaca! “Svi idemo kućama! Ali borba nije gotova, reći ću vam što je sljedeća tema…”

KRAJ PROSVJEDA SELJAKA

Završili su prosvjedi svinjogojaca nakon što su u četvrtak prosvjednici dobili zapisnik sa sastanka u Ministarstvu poljoprivrede, što je predsjedniku Stožera za obranu hrvatskog sela Tomislavu Pokrovcu bio jedini preduvjet za raspuštanje svih prosvjednih punktova u Hrvatskoj.


“Hrvatski narod je uspio i napravio dobru stvar za hrvatsku poljoprivredu, ostavio je tradiciju na selu, borio se i uspio u tome. Možemo biti zadovoljni, trebamo otići svojim kućama. Ovaj ću tren raspustiti prosvjede u svim županijama, svi idemo kućama, pripremiti se za Božić”, izjavio je Pokrovac novinarima.

Za sedam dana imat ćemo novi sastanak u Slavoniji s potpredsjednikom Vlade Ivanom Anušićem i ministricom poljoprivrede Marijom Vučković. Naša je borba tek počela, nije završila. Imamo puno problema, nova naša tema bit će poljoprivredno zemljište, poručio je Pokrovac.

Prosvjedi nezadovoljnih svinjogojaca trajali su petnaest dana na poticaj Stožera za obranu hrvatskog sela, kojem se naknadno pridružio i Sindikat zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje, uslijed nezadovoljstva načinom borbe države s afričkom svinjskom kugom.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

 

Izvor: jutarnji.hr | Foto: https://pixabay.com/photos/pig-farms-journey-2671617/

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close