Vijesti

Zavirite u tvornicu vibratora

“Kad sam počela ovdje raditi lagala sam obitelji da sam se zaposlila u tvornici plastike”, kaže Diana, jedna od zaposlenica u tvornici Doc Johnson u SAD-u koja proizvodi vibratore i druge vrste igračaka za odrasle.
Diana tamo radi već 30 godina. I jako je zadovoljna. Baš kao i umjetnica Anjani Hunaman koja oblikuje vibratore. “Najbolji dizajn je onaj kad sam inspirirana anatomijom i užitkom”, kaže ona u intervjuu Natashi Vargas-Cooper za BuzzFeed.
Tvornica seksualnih pomagala, ili igračaka, kako vam se sviđa, smještena je u kompleksu od 10 zgrada, u predjelu North Hollywood, sjeverozapadno od Los Angelesa.
U 8-satnoj smjeni proizvede se 15.000 komada igračaka, odnosno oko pet milijuna komada godišnje. Potražnja stalno raste, pa se ovi radnici ne boje “tehnoloških viškova”. “Prije smo bili građani drugog reda, a danas je raditi ovdje neka vrsta prestiža”, kaže jedan od distributera.
Imidž tvornice drastično se promijenio od početka poslovanja, a zahvaljujući ekspanziji pornografije te popularizaciji vibratora na televiziji i filmu, kao i porastu broja seks-shopova, zarada stalno raste.
Frank, jedan od 500 radnika koliko ih Doc Johnson zapošljava, tijekom svog dugogodišnjeg rada u tvornici vibratora izgubio je prst, no kaže: “Što se tu može, događa se, no, ipak je ovo siguran i stalan posao”.


 

Foto: Screenshot: YouTube
Tekst: Index
Video: You Tube

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close