Događanja

Zašto je “Through The Never” propao?

Pjevač Metallice James Hetfield je u novom intervjuu kojeg je dao magazinu So What! otvoreno progovorio o financijskoj propasti filma“Through The Never”.


Riječ je poprilično nesvakidašnjem koncertnom filmu kojeg je ovaj bend izbacio 2013. i koji se prikazivao u američkim IMAX kinima. “Through The Never” je nazvan po istoimenoj pjesmi s debitantskog albuma Metallice iz 1991. i prati avanture mladog koncertnog tehničara Tripa, uz snimke s nastupa benda u Vancouveru i Edmontonu koji su održani 2012.

Ogroman financijski gubitak

Dodao je i kako su ušli u snimanje filma bez pravog poznavanja načina na koji Hollywood funkcionira. “Tamo su glasine najbitnije. Ako neka poznata osoba tvita da je film super i da ga svi trebaju pogledati, onda se oko njega stvori fama. Ja nisam baš razmišljao o tome”, priznao je.

S financijske strane Metallica je s ovim filmom pretrpjela ogroman financijski gubitak koji je u konačnici prešao 15 milijuna dolara, što je Hetfielda dosta razljutilo. “Samo sam htio okriviti sve koji su imali bilo kakve veze s filmom, od distributera do cijelog Hollywooda. No prava je istina da smo sami ušli u veliki rizik koji nam se obio o glavu. Za potrebe ta dva koncerta smo izgradili ogromnu i vrlo skupu pozornicu, tako da zapravo ne možemo okriviti nikoga osim nas same”, priznao je Hetfield.


Tekst: telegram.hr
Foto: angulo7.com.mx
Video: youtube.com

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close