Vijesti

Zapošljavanje preko veze? Da, to je stvarnost iako se svi boje progovoriti

Ovo mogu razumjeti samo oni obespravljeni, oštećeni toliko puta, oni koji nemaju jaka poznanstva, oni koji nemaju 10 000, 15 000 ili 20 000 hiljada KM da ponude za radno mjesto, oni koji su na spisku prvi drugi ili treći a prije njih ponovo dođe onaj zadnji, naravno zahvaljujući famoznom “diskrecionom pravu”,oni koji nemaju pitanja za već namješten stručni ispit i oni koji već ne rade na baš tom radnom mjestu.


Na šta se svodi procedura zapošljavanja!? Na uzimanje dnevnica za predsjednika i članove komisije koji ama baš uvijek prije samog početka pisanja testa imaju nešto “pametno” da kažu, gledajući s visine i s podsmjehom jadne kandidate (ali ne onog JEDNOG koji je u masi za koga je sva ta igra namještena) koji su došli sa raznih strana kantona nadajući se da će baš taj posao, baš to radno radno mjesto biti za njih, da će biti bez “štele” onako kako u pravoj državi i treba da bude. Gospodo članovi komisije sram vas bilo. Sram vas bilo što učestvujete u toj farsi u kojoj se pravila igre već unaprijed znaju. Izlažete trošku već osiromašene slomljene ljude koji su bez posla i na birou ko zna koliko dugo, koji pucaju po šavovima svakim danom jer posla nema ali se nadaju, nadaju se i dalje i to je nešto što im ne možete uzeti. Gospodo sram vas bilo! Ali ipak fino je uzeti dnevnice nizašto.

Na gore postavljeno pitanje: “Kako se zaposliti u Bihaću” odgovor je jednostavan-NIKAKO.

Ako ne spadate u grupu gore navedenih ljudi, sa novcem, vezama i unaprijed sređenim pitanjima ili ako niste dovoljno lizali guzice starijim stranačkim kolegama, ljepili plakate u predizbornoj farsi, ako niste pripadnici stranačkog podmlatka koji učestvuju u raznoraznim forumima i debatama držeći govore o pravdi i napretku i to sve s jednom mišlju ”Da mi se je negdje uvaliti,da nije uzalud da mi se ovo samo isplati”.

Ako ne spadate ovdje gospodo draga odgovor je jednostavan-NIKAKO.


 

Vidite li poveznice s Likom?

 

Tekst: blicportal/UL

Foto: CoolKlub

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close