Događanja

Započeo povrat novca za Ultra Europe festivala

Ovogodišnji 4. Ultra Europe festival zahvaljujući brzoj reakciji organizatora i kvalitetnoj polici osiguranja završio je uspješno za sve, a sada je u tijeku proces povrata novca za neiskorištene ulaznice za prvi dan programa festivala u Splitu koji je otkazan zbog orkanske bure, doznaje se u četvrtak od organizatora


Sumirajući rezultate festivala, održanom za vikend 16. i 17. srpnja u Splitu na stadionu Poljud te se do 20. srpnja nastavio po konceptu Croatia Music Week na otocima Braču, Hvaru i Visu, organizatori ističu da je na festivalu bilo više od 100 tisuća posjetitelja iz 143 zemlje koji su uživali i plesali uz ritmove 160 najtraženijih i najpopularnijih svjetskih DJ-a elektronske glazbe.

‘Zbog najave orkanske bure i loših vremenskih uvjeta u Splitu, par dana uoči festivala unajmili smo i meteorološki satelit kako bi dobili što kvalitetnije informacije o vremenu i prognozi za prvi dan, petak navečer, no kako nismo željeli dovoditi u pitanje sigurnost posjetitelja i oko dvije tisuće zaposlenih na Ultri kao ni održivost vrlo skupe i glomazne opreme te pozornice odlučili smo prvi dan otkazati, tim više što su udari bure dosezali i do 74 kilometra na sat, a globalni sigurnosni festivalski standardi propisuju da se događanje mora otkazati već pri udarima od 50 km na sat’, objašnjava direktor komunikacija Ultra Europe festiavla Luka Jureško.

Više na tportal.hr

 

Foto: pixabay

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close