Lifestyle

Zanimljivosti o kralju životinja

Lavovska zajednica u nekim segmentima iznimno nalikuje na ljudske grupe. Ženke se brinu za hranjenje mladunčadi, dok mužjaci imaju zaštitničku ulogu. Otkrijte i druge zanimljive činjenice o ovim kraljevima životinja


1. Afrički lavovi su najdruštveniji od svih velikih mačaka. Ženke se prvenstveno bave lovom, a mužjaci obranom teritorija i čopora.

2. Mužjaci uvijek jedu prvi, unatoč činjenici da u većini slučajeva lavice love plijen.

3. Lavlja rika se može čuti i na udaljenosti od 8 kilometara.

4. Lavove zovu kraljevima džungle, no zapravo žive na travnjacima i ravnicama.

5. Lavovi često spavaju i do 20 sati na dan.

6. Lavovi mogu trčati i do 80 km na sat na kratkim udaljenostima, a mogu skočiti i do 10 metara uvis.

7. Lavovi su nekada živjeli u cijeloj Africi, Aziji i Europi, ali sada obitavaju samo u Africi, s izuzetkom jednog nacionalnog parka u Indiji i zooloških vrtova.

Zapanjujući život petoro lavlje braće u rezervatu Sabi Sand u Južnoafričkoj Republici u posljednjih 16 godina snimala je grupa profesionalaca i amatera prateći njihovo rođenje, odrastanje i borbu za prevlast nad teritorijem. Dvosatni dokumentarac Braća po krvi: Lavovi Sabi Sanda o ovim kraljevima životinja možete pogledati 1. studenog u 20 sati na Discovery Channelu.


 

Tekst: punkufer.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close