DogađanjaVijesti

Zagrebačko kino Europa osvojilo je prestižnu nagradu!

Zagrebačko kino Europa dobitnik je Nagrade za najbolji program za 2016. godinu koju dodjeljuje mreža europskih kina Europa Cinemas, a prestižnu titulu europskoga kina s najboljom filmskom ponudom izborilo je u konkurenciji 1078 kina u 644 gradova iz 41 europske zemlje.


Nagrada za najbolji program najznačajnije je godišnje priznanje koje dodjeljuje Europa Cinemas, najviše priznanje koje jedno kino može dobiti na europskoj razini te jedno od dosad najvećih priznanja nekoj hrvatskoj kulturnoj ustanovi, izvijestili su iz Kina Europe.

Direktoru Borisu T. Matiću, izvršnom direktoru Hrvoju Laurenti, programskoj koordinatorici Selmi Mehadžić i producentici Lani Ujdur nagradu će uručiti članica upravnog odbora Europa Cinemas i direktorica ljubljanskog Kinodvora Nina Peče na svečanom otvorenju 14. Zagreb Film Festivala, 12. studenoga u kinu Europa.

“Jako smo sretni i ponosni da je europska kinozajednica prepoznala naš rad i dodijelila nam ovo priznanje. Ono nas istovremeno inspirira za daljnji rad i obvezuje da u budućnosti budemo još bolji. Nadam se da ćemo uskoro uz potporu Grada Zagreba obnoviti i veliku dvoranu najljepšeg kina u Hrvatskoj s najboljim programom u Europi“, izjavio je Boris T. Matić u povodu nagrade.

Pročitajte više na punkufer.dnevnik.hr

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close