Vijesti

Zagrebački ZOO od danas otvoren za posjetitelje

Zoološki vrt grada Zagreba otvara se za posjetitelje u petak, 1. svibnja, a njegov rad bit će prilagođen aktualnoj situaciji te preporukama epidemiologa.


Odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite, a na prijedlog načelnika Stožera civilne zaštite Grada Zagreba i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, Zoološki vrt grada Zagreba otvara se za posjetitelje 1. svibnja”, priopćili su u četvrtak iz ZOO-a.

Rad ZOO-a bit će prilagođen aktualnoj situaciji vezano za koronavirus te preporukama epidemiologa.

Za posjetitelje će biti otvoren svakodnevno, uključujući nedjelje, praznike i blagdane, od 9 do 20 sati, a u ZOO će se moći ući do 18,30 sati. Tada se zatvara glavna blagajna, jedina koja će raditi do daljnjega. Naime, kažu da se na taj način nadzire broj posjetitelja. U ZOO-u istodobno može biti najviše 400 posjetitelja.

Kod glavne su blagajne uređene hodne plohe za ulaz i izlaz posjetitelja. To podrazumijeva i posebnu signalizaciju koja ih potiče na poštivanje socijalne distance, to jest razmaka od dva metra između ljudi.

Posjetitelji se neće moći služiti dječjim igralištima i ona su zbog toga ograđena. Nije dopušten ni ulazak u unutarnje paviljone osim na galeriju Tropske kuće odakle se promatraju nilski krokodili.

Budući da nije dopušten izravan kontakt ljudi sa životinjama, nije moguć ulaz posjetitelja u Dječji zoo te druge “walk in” nastambe. Sve životinje posjetitelji će promatrati s ograda njihovih nastambi.

Od ulaza u zagrebački ZOO do ulaza u sve njegove objekte sve je dobro označeno uz odgovarajuća objašnjenja i upute.

Posjetiteljima se savjetuje da nose maske, a na ulazu u ZOO da koriste dezinfekcijsko sredstvo.

Blagajnice su opskrbljene dezinficijensom, zaštitnim maskama i rukavicama, a i ostali djelatnici se pridržavaju savjeta epidemiologa.

Kako bi Zoološki vrt grada Zagreba posjetiteljima ponovno otvorio svoja vrata u što ljepšem izdanju, upravo je u tijeku dodatno uređenje nastambi životinja te okolne hortikulture, najavljuju iz ZOO-a.

 

 

Izvor: Hina | Foto: Wikimedia Commons

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close