Događanja

Zabranjeno pušenje ima novi spot “Tri kile, tri godine!”

Vrlo aktualna tema, a i problem današnjeg društva “krediti u švicarcima” našli su se ovoga puta na repertoaru poznatih mahera u prikazivanju socijalnih situacija, benda Zabranjeno pušenje.


Kao i masa građana koji su se opekli uzimajući primamljivi ‘vrući kesten’ u ruke i pali u dužničko ropstvo, upravo kobni “švicarci” došli su glave Seju Sexona u spotu “Tri kile, tri godine”!Pjesmu je je po istinitom događaju napisao u poznatom duhovitom stilu Sejo Sexon, a govori o Sejinom pedesetogodišnjem prijatelju, inženjeru agronomije i obiteljskom čovjeku, koji je uhvaćen s tri kile marihuane koju je namjeravao prodati da ne završi na ulici i izgubi stan, koji više nije mogao otplaćivati jer ga je kupio kreditom u ‘švicarcima’.

Scenarij je napisao sam autor, a donosi nam Seju, kao razmaženu zvijezdu nerazumnih prohtjeva, koja zaspe na snimanju vlastitog spota. Ovaj, treći po redu spot Zabranjenog pušenja sa CD-a ‘Radovi na cesti’ sniman je u suradnji s produkcijskom kućom Ratio i poznatim plesnim studijem Escape, pod vodstvom jedne od najboljih hrvatskih koreografkinja, Lidije Iveković.

Zanimljiv je i podatak da u spotu glumi i Seju lišava slobode istinski šef smjene u zagrebačkom zatvoru Remetinec, gospodin Milenko Pašalić.

Autori i producenti pjesme “Tri kile, tri godine” su Sejo Sexon i Toni Lović, a pjesmu je masterirao John Davis (Metropolis Mastering London).

Spot je sniman u zagrebačkom klubu ‘Shock Show Industry’, koji već godinama vodi Mario Petreković. Spot su zajedno režirali Sejo Sexon i kritičar i režiser Anđelo Jurkas.

Glazbeni spot za singl ‘Tri kile, tri godine’ možete eksluzivno pogledati ovdje.


Tekst: net.hr
Foto: zabranjeno-pusenje.com

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close