Vijesti

Vremenska prognoza za ovaj tjedan ne zvuči obećavajuće

Cijeli ovaj tjedan vrijeme će biti studeno, kako je i primjereno dobu godine u kojem se nalazimo. Jutarnje temperature na kopnu bit će češće u minusu nego u plusu, a i najviše dnevne neće biti daleko od nule. Na Jadranu će biti za pet do 10 stupnjeva toplije, no uz kišu i dosta bure, koja će podno Velebita imati i orkanske udare, vrijeme će biti pravo zimsko


U utorak će biti umjereno do pretežno oblačno. U unutrašnjosti su moguće oborine na granici kiše i snijega i to uglavnom prijepodne u gorju te na istoku. Na sjevernom Jadranu uglavnom suho dok će u Dalmaciji biti mjestimične kiše, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverac, na Jadranu umjerena i jaka bura, ujutro podno Velebita s olujnim udarima. Prema kraju dana bura će slabiti. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -3 do 2, na Jadranu od 5 do 10 °C, a na krajnjem jugu i otocima koji stupanj niža. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će biti od 2 do 6, a na Jadranu od 8 do 13, na krajnjem jugu i otocima do 15°C.

U srijedu će biti djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom. U unutrašnjosti ujutro moguća je dugotrajna magla ili niska naoblaka. U unutrašnjosti se očekuje slab vjetar ili tiho, dok će na Jadranu puhati slaba i umjerena bura u priobalju, a umjeren sjeverozapadnjak na otvorenom. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -6 do -1, a na Jadranu od 2 do 8, na jugu i otocima do 11 °C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će biti od 1 do 6, a na Jadranu od 8 do 14 °C.

U četvrtak će biti umjereno do pretežno oblačno. Na Jadranu će biti oblačnije, osobito u Dalmaciji gdje će povremeno biti kiše, a mogući su i izraženiji pljuskovi s grmljavinom. U unutrašnjosti ujutro moguća je dugotrajnija magla ili niska naoblaka, a ponegdje je moguća slaba oborina na granici kiše i snijega. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverac, a na Jadranu jaka i olujna bura s orkanskim udarima podno Velebita. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -5 do -1, a na Jadranu od 5 do 10, na jugu do 12 °C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 2 do 6, a na Jadranu od 9 do 14 °C.

U petak će posvuda biti pretežno oblačno uz povremene oborine, u unutrašnjosti na granici kiše i snijega, a na Jadranu kišu. Oborine će biti češće prijepodne i to uglavnom u Slavoniji te u Dalmaciji. U unutrašnjosti će puhati umjeren sjeverac, a na Jadranu jaka i olujna bura s orkanskim udarima podno Velebita. Prema kraju dana vjetar će postupno slabiti. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -2 do 2, na Jadranu od 7 do 11, a na jugu i otocima do 12 °C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 2 do 6, a na Jadranu od 9 do 14 °C.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima za vikend se očekuje postupna stabilizacija vremena no ne i značajnije zatopljenje.


 

Tekst: tportal.hr

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close