Lifestyle

VREMENSKA PROGNOZA Proljeće započinje zimskim temperaturama

U petak još u Slavoniji, Baranji i Srijemu sunčano, prijepodne većinom i vedro, uz ponegdje moguću sumaglicu. Jutarnja temperatura od 0 do 4 °C, a poslijepodnevna oko 22 °C, piše HRT.


Iznadprosječno će toplo biti i u sunčanoj središnjih Hrvatskoj, osobito poslijepodne, kada će nebo sve više prekrivati visoki koprenasti oblaci.

Ni u gorju i na sjevernom Jadranu neće biti vedro kao danas, ali će sunčanih sati ipak biti napretek. Vjetar slab, u mnogim mjestima čak i tiho, pa će ponegdje biti magle, vjerojatno najčešće zapadno od Istre. Najniža temperatura od -1 do 2 °C, uz more od 8 do 11 °C, a najviša između 18 i 20 °C.

U Dalmaciji još viša, posebice u unutrašnjosti, gdje će, unatoč tome, opet ujutro pri tlu biti slabog mraza. Vedrinu će ukrašavati samo poneki oblak, a uz jutarnji burin i kasniji lagani maestral more će biti mirno ili samo malo valovito.

Podjednako i na jugu Hrvatske, gdje će uz vedrinu najniža temperatura biti oko 10 °C, u unutrašnjosti ponegdje i samo oko 5 °C, a najviša od 18 do 21 °C.

Za vikend promjena! U sljedećem tjednu “zima”!

I u subotu će još diljem Hrvatske biti iznadprosječno toplo, ali na zapadu unutrašnjosti manje nego u petak, te uz sve više oblaka i mjestimičnu kišu već prijepodne, te posebice prema večeri, kada je moguća i na istoku. U nedjelju će promjena vremena biti još izraženija jer će prevladavati oblačno, uz kišu, ponegdje i snijeg, i to ne samo u gorju. Osim zamjetnog pada temperature osjećaj hladnoće pojačavat će i povremeno umjeren, gdjekad i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, koji će puhati i početkom novog tjedna, kada će biti još hladnije, uz jutarnje “minuse”, u gorju ponegdje i cjelodnevne, te uz moguću povremenu kišu, vjerojatnije čak snijeg, osobito u ponedjeljak.

I na Jadranu u još posvuda razmjerno toplu subotu slijedi naoblačenje, uz slabo do umjereno jugo, na sjevernom dijelu ponegdje i kišu, a kasno navečer jačat će bura. Od nedjelju do utorka posvuda vjetrovitije, uz često jaku buru, osobito na sjevernom Jadranu i olujnu, ponegdje vjerojatno i s orkanskim udarima. Bit će hladnije, posebice od ponedjeljka, a uz promjenljivu naoblaku moguća je povremena mjestimična kiša, na sjevernom dijelu Jadrana i snijeg!

Donosi HRT.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close