Vremenska prognoza: Proljeće stiže, ali pazite se vjetra, osobito olujne bure!

PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV

Vjetrovito će idućih dana biti u cijeloj zemlji, a danas i oblačno s povremenim oborinama


Prve dane proljeća obilježit će jak i olujni vjetar. Vjetrovito će idućih dana biti u cijeloj zemlji, a danas i oblačno s povremenim oborinama.

SUBOTA

Uz anticiklonalni greben i ciklonu koja se nalazi južnije od nas gradijenti tlaka bit će sve izraženiji, a vjetar sve jači. Prijepodne će prevladavati oblačno, bit će i povremene kiše, u unutrašnjosti i snijega, a oborine će najčešće biti u gorju. Na kopnu će puhati umjeren, ponegdje i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na moru jaka, na udare i olujna bura. Ujutro će biti hladno.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima pretežno oblačno s povremenim oborinama, ponegdje će pasti i malo snijega. Puhat će umjeren i jak sjeveroistočnjak, a temperatura uz oblake, oborine i hladniji vjetar oko 5 stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu uglavnom oblačno uz povremene oborine, ponegdje će pasti i malo snijega. Puhat će umjeren mjestimice i jak sjeverni vjetar, a temperatura će biti uglavnom oko 7 stupnjeva.

U Dalmaciji će prvi dan proljeća protjecati u većinom oblačnom vremenu, rijetko će pasti i malo kiše, a bit će i vjetrovito, osobito krajem dana kada će olujni udari bure biti česti. Temperatura od 8 do 11 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu umjereno, u gorju i pretežno oblačno s čestim oborinama, a ponegdje će se stvoriti i tanji snježni pokrivač. Puhat će umjeren i jak sjeveroistočnjak, na moru jaka i olujna bura, krajem dana s orkanskim udarima.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Vrijeme će i idućih dana obilježavati jak, na udare i olujni sjeverni vjetar. Bit će manje oblaka u odnosu na danas, ali rijetko je i dalje moguće još malo slabih oborina. Bit će hladno, a zatim će sredinom novog tjedna temperatura malo porasti.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu i u nedjelju, ali i u novom tjednu promjenjivo uz više sunčana vremena u odnosu na danas. Puhat će jaka, olujna, na udare i orkanska bura, a vjetrovito vrijeme pratit će nas i u novom tjednu. Temperatura će i uz obalu biti ispod prosjeka za početak proljeća.

 

Foto: Lika Club, Josip Durdov

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close