Vijesti

Vremenska prognoza: Nakon kratkog predaha stiže nova kišno-snježna epizoda

Na kopnu će idućih dana biti vjetrovito, postupno hladnije i promjenjivo uz poneki rijetki popodnevni pljusak


Kišna, vjetrovita, u gorju i snježna nedjelja je iza nas. Ciklona odgovorna za to danas će se nalaziti daleko na istoku.

DANAS DO KRAJA DANA

Sa zapada će se razvedravati pa će popodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj biti sunčanih razdoblja, ali ne i posve stabilno. Bit će umjerenog razvoja oblaka uz poneki pljusak i to vjerojatnije uz granicu sa Slovenijom. Uz sjeverac i oko 10 °C bit će prohladno.

Na istoku će se oblaci najdulje zadržavati, ali će oborine biti rijetke. Štoviše, kasnije popodne će se i sasvim razvedriti. Uz hladan umjeren sjeverac i maksimalce oko 10 °C bit će prilično hladno.

U Dalmaciji popodne sa sjevera daljnje razvedravanje. Na udare jak sjeverni vjetar će se popodne smirivati, do večeri sasvim. Bit će svježije nego danas uz oko 12 °C.

Na sjevernom Jadranu i u gorju će popodne biti pretežno sunčano. Valja računati da će sredinom dana u Gorskom kotaru biti ponekog pljuska, kiše ili snijega. Uz osjetno slabiji vjetar i temperature oko 13 °C uz obalu bit će ugodnije nego danas. U gorju ostaje hladno.

U NASTAVKU TJEDNA

Na kopnu će idućih dana biti vjetrovito, postupno hladnije i promjenjivo uz poneki rijetki popodnevni pljusak. Nova jaka kišno-snježna epizoda, izgledna je pred vikend. Na more stiže i ranije. Čini se već u petak uz jako jugo. Do tada, uz obalu će biti uglavnom sunčano i prohladno uz umjeren sjeverac.

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close