VijestiEuropa

Volonteri Europskih snaga solidarnosti pomagali, učili i dobro se zabavili u predivnoj prirodi Like

Od 10. do 23. kolovoza 2022. u Edukacijskom centru Outward Bounda u Velikom Žitniku održao se volonterski kamp Europskih snaga solidarnosti.


Međunarodni volonteri udruge Hrvatska škola Outward Bound su i ovog ljeta razveselili lokalno stanovništvo ličkih sela svojim društvom i pomoći, voljom i vedrinom.

Kroz program Europskih snaga solidarnosti 20 mladih iz cijele Europe 2 tjedna je pomagalo, istovremeno učilo i dobro se zabavilo u predivnoj prirodi Like.

U Bužimu su volonteri pomogli krčenju šume oko budućeg odmorišta za posjetitelje u prirodi koje uređuje Milan Čačić.

Idući dan u Rastoci su pomogli u krčenju šumskih puteva koje udruga Rastoka uređuje u planinarske staze s ciljem da poveže i oživi sela Rastoku, Bužim i Smiljan.

Staze uređene za planinarenje i biciklizam privukle bi turiste, ali i lokalne u ovaj slikoviti kraj kao i one koji su iz Like odselili. Cilj udruge Rastoka na čelu s Mandom Pavičić je oživjeti ovaj kraj i pokazati njegovu ljepotu te privući ljude da ponovno dosele u Liku. Volonteri su pomogli ispunjavanju važnog koraka prema tom cilju.

Hrvatska škola Outward Bound dio je međunarodne mreže Outward Bound i u Hrvatskoj postoji i djeluje od 2005. godine. Godišnje uključi više od 1000 polaznika u svoje programe iskustvenog učenja pomoću izazovnih aktivnosti u prirodi. Sudjelujući u programu djeca i mladi imaju priliku bolje upoznati sebe, razviti samopouzdanje, spremnost na preuzimanje odgovornosti, sposobnost suradnje i predvodništva i time ojačati svoj karakter za suočavanje s izazovima svakodnevnog života.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close