Događanja

Vladimir Tintor nakon svjetske premijere: “Utjeloviti Teslu velika je odgovornost, ali i veliko uživanje”

PREMIJERA U NEW YORKU

Hrvatska predstava “Nikola Tesla – puni krug” jučer je premijerno prikazana u New Yorku.


Glumac osječkog HNK- a i glavni glumac u predstavi Vladimir Tintor za Hrvatski radio New York otkrio je kakav je osjećaj utjeloviti lik poznatog ličkog genijalca i izumitelja.

Iznimna mi je čast što je moj prvi dolazak u New York baš vezan za Teslu. Velika je odgovornost, ali i veliko uživanje. Mislim da nitko od nas ne može dosegnuti tajne tog genijalca, ali uvijek možemo probati”, rekao je Tintor te otkrio da postoje neke dodirne crte osobnosti između njega i Nikole Tesle.

“Rođen sam u Srbiji, a živim već duži period u Hrvatskoj tako da oba ta naroda su mi bliska i stvarno ih volim.

Imam prijatelje i na jednoj i na drugoj strani, a to je i Teslina poruka – mir i ljubavi između cijelog svijeta, pa i ove naše dvije nacije.

S druge strane, tu je ta njegova ljubav prema prirodi i ta neka mirnoća kojoj privatno težim da nekako sve što radim radim iz mira jer to je jedino što mislim da je ispravno”, rekao je Tintor.

Svjetska premijera glazbeno-scenskog projekta “Nikola Tesla: puni krug” autora Petre Radin i Marija Kovača premijerno je izvedena u New Yorku 8. studenoga, na dan kada je Nikola Tesla patentirao svoj izum na daljinsko upravljanje.

Uz Tintora, u projektu sudjeluju sudjeluju eminentni pijanist Filip Fak, glumica Hana Hegedušić i sopranistica Josipa Bilić.

 

 

Foto: Vladimir Tintor/Facebook

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close