Novac

Vlada produžava mjere potpore gospodarstvu i građanima i za travanj

Država će u travnju nastaviti s potpornim mjerama za gospodarstvo zbog utjecaja pandemije koronavirusa na poslovanje, a nastavit će se i nadoknada računa za struju građanima na potresom stradalim područjima kao i nenaplata cestarine na autocesti Zagreb – Sisak, najavio je u srijedu premijer Andrej Plenković.


Premijer je na konferenciji za novinare nakon užeg kabineta Vlade rekao da će Vlada zadužiti Hrvatski zavod za zapošljavanje da nastavi s mjerama za očuvanje radnih mjesta i tijekom travnja.

Mjera od 4.000 kuna nastavit će se i za travanj za sve gospodarske subjekte koji su prema kriterijima u mogućnosti tražiti tu vrstu podrške”, rekao je Plenković.

Dodao je će Vlada nastaviti i s nadoknadom fiksnih troškova za one kojima je zbog mjera ograničenja uvedenih zbog borbe s covidom-19 poslovna aktivnost onemogućena na način kako je to bilo ranije.

Vlada je, kaže Plenković, mjerama u zadnjih godinu dana uspjela sačuvati zaposlenost. Vjeruje da će podaci o ukupnom broju osiguranika Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na kraju ožujka to i potvrditi, odnosno da će taj broj biti veći nego u isto vrijeme prošle godine.

“Vlada je mjerama u koje smo dosad uložili preko deset milijardi kuna očuvala radna mjesta i zaposlenost i omogućila gospodarstvenicima da premoste krizu”, rekao je premijer.

Vlada je odlučila i u travnju nastaviti i s nadoknadom troškova električne energije za građane na Baniji. Te troškove će snositi HEP, odnosno Vlada za druge ponuđače.

Također, HAC ni u travnju neće naplaćivati cestarinu na autocesti Zagreb – Sisak, rekao je Plenković.

 

Izvor: Hina | Foto: Lika Club

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Pročitajte još
Close
Back to top button
Close