Vikend nam donosi promjenu vremena! Očekujte pljuskove i smanjenje temperature

Vikend nam donosi promjenu vremena – bit će kiše i pljuskova, lokalno izraženih, ali promjena će se u prvom redu osjetiti na polju temperature pa će u novom tjednu, osobito u kopnenim predjelima, biti manje vruće.


Ujutro će u većini predjela prevladavati sunčano, na sjeveru je moguć poneki pljusak. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak, a jutro ostaje podjednako toplo.

U nastavku dana u središnjim predjelima dosta sunca, ali bit će i nešto oblaka osobito na sjeverozapadu gdje se očekuju i pljuskova s grmljavinom. Zapuhat će vjetar sa sjevera, a najviša temperatura će biti između 31 i 35 stupnjeva.

Na istoku zemlje pretežno sunčano i vruće, a tek je rijetko uz jači razvoj oblaka moguć poneki pljusak. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak, a zatim i tu vjetar sa sjevera.

U Dalmaciji sunčano, temperatura će biti između 32 i 37 stupnjeva pa su zbog vrućina i za danas izdana upozorenja. Zapuhat će jugo, a more je i dalje ugodno toplo.

I na sjevernom Jadranu i u gorju pretežno sunčano, povremeno će biti i nešto oblaka, a poneki pljusak moguć je rijetko gdje u Gorskom kotaru. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak, a temperatura od 28 do 33 stupnja.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U nedjelju će zbog blizine frontalnog sustava prema nama procuriti nešto vlage, bit će kiše i pljuskova, lokalno i izraženih nevremena. Ni idućih dana neće biti potpuno stabilno, ali ova promjena će se ipak u prvom redu osjetiti u padu temperature pa će u novom tjednu biti znatno ugodnije.

IDUĆIH DANA NA MORU

Promjena će zahvatiti i Jadran, ali samo njegov sjeverni dio gdje će biti pljuskova, lokalno izraženih, dok će u Dalmaciji kiša opet izostati. U nedjelju će puhati umjereno i jako jugo, koje će utorak prolazno okrenuti na sjeverozapadnjak, ali već od utorka opet zapuhati.

 

Foto: Lika Club, Josip Durdov

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close