Događanja

VIDEORAZGLEDNICA IZ LIKE Vinkovačke jeseni posjetile Otočac!

TREĆI DAN SNIMANJA

27. kolovoza snimateljska ekipa Vinkovačkih jeseni krenula je u obilazak svih KUD-ova diljem Hrvatske koji su trebali doći ove jeseni u Vinkovce te ih videorazglednicom ipak uključiti u 55. Vinkovačke jeseni.


Do 4. rujna obići će sve županije i snimiti kratke filmove o tradicijskoj kulturi i običajima svakog kraja koji će biti prikazani kao dio prilagođenog programa Svečanog mimohoda 55. Vinkovačkih jeseni. Na taj način cijeloj će Hrvatskoj biti dočarano sve ono što su Vinkovci htjeli pokazati na najvećoj manifestaciji izvornog folklora u Hrvatskoj i šire.

Prva postaja bio je Dubrovnik, jučer je snimateljska ekipa snimala u Šibeniku i Splitu, dok su danas na rasporedu bili Zadar i Otočac. U Zadru je na Trgu Petra Zoranića nastupio KUD “Zadarski tanac”, a u Otočcu je ispred crkve nastup održalo Folklorno društvo “Otočac”.

Vinkovčanima je ugodnu dobrodošlicu u Zadru pripremila Jasenka Lulić Štorić, voditeljica Etnološkog odjela Narodnog muzeja Zadar, dok su ih u Otočcu dočekali Gordana Pađen, zamjenica p.o. pročelnice Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine te Nada Avsec, ravnateljica Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac.

Snimanje se nastavlja sutra u Rijeci, Pazinu i Karlovcu. U Rijeci će se s početkom u 9 sati kod Trsatske gradine predstaviti Folklorni ansambl “Zora”, u 13:30 snimanje će započeti u Pazinu u starogradskoj jezgri srednjovjekovnog Dvigrada gdje će svoju tradiciju prezentirati KUD „Dvigrad“, dok će se u Karlovcu snimati od 19 sati, a na Starom gradu Dubovcu nastupit će KUD-ovi “Sveta Ana-Vučjak” i “Izvor”.

 

Foto: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close