KontinentVijestiTurizam

VIDEO Zagrebački Britanac razgledajte u virtualnoj stvarnosti – u top 5.7K kvaliteti

METAVERZUM U ZAGREBU

Tržnica Britanski trg, koju Zagrepčani od milja već godinama zovu Mali plac, popularno je okupljalište kolekcionara i ljubitelja starina. Ovaj put možete ju razgledati u tehnologiji virtualne stvarnosti  u 360 stupnjeva


Sama tržnica je otvorena još davne 1891. godine, a zanimljivo je da se u početku na njoj prodavala samo perad. Danas je pak najpoznatija po tradicionalnom sajmu antikviteta, umjetnina i starina koji se svake nedjelje održava u jutarnjim satima. Od studenata i umirovljenika pa do sveučilišnih profesora, na Britanac dolaze razgledavati, prodati ili kupovati brojni zaljubljenici u starine, antikvari, kolekcionari i umjetnici.

Od kada se održava sajam?

Sajam se na Britancu održava od 2002. godine, prema ideji poznatog zagrebačkog antikvara i publicista Miroslava Tischlera. Nastavak je to tradicije sajma antikviteta, numizmatike i knjiga, koji se 70-ih i 80-ih godina održavao na lokaciji današnjeg Studentskog centra u Zagrebu.

Što možete pronaći?

Bibliofilska izdanja, nakit, porculansko posuđe, gramofonske ploče, namještaj različitih stilova, stare razglednice, ordeni, značke – nema toga što na Britancu nećete pronaći. Stoga želite li popuniti svoju kolekciju ili kupiti jedinstven dar nekoj dragoj osobi, ne propustite posjetiti nedjeljni sajam. Kako izgleda i što sve nudi Britanac, pogledajte u video šetnji!

Upute za gledanje:

• ukoliko snimku gledate putem mobitela okrenite ekran u desno ili lijevo i razgledajte okolinu
• ukoliko snimku gledate putem laptopa ili računala, pritisnite desnu tipku miša i povucite pogled desno ili lijepo i razgledajte okolinu
• ukoliko snimku gledate preko VR headset uređaja, prebacite se na 360 snimku i uživajte u potpunom dojmu!

Video je snimila agencija Prilika Grupa u tehnologiji VR 360.

Izvor: VIRTUALNASTVARNOST.NET

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close