LikaVijestiKarijera

VIDEO Srednja škola Otočac izrađuje zanimljiv prezentacijski video OREŠKOVIĆ: Konačnu verziju objaviti ćemo u toku sljedećeg tjedna

Igor Orešković, profesor informatike u Srednjoj školi Otočac, na Facebooku je objavio video o svojoj školi koji ju predstavlja. U videu glumci su učenici, a tema je predstavljanje smjerova obrazovanja kako bi privukli upise u otočku Srednju školu.


Portal srednja.hr u suradnji s HZŽ pokrenuo je projekt Online predstavljanja škola. U Otočcu, sve je počelo objavom ravnateljice Adele Rukavine u aplikaciji Yammer u kojoj objašnjava kako bi bilo dobro predstaviti Srednju školu u Otočcu, uz napomenu da ne bi bilo dobro snimati praznu školu, pri čemu je zatražila suradnju kolega profesora i nastavnika te učenika.

 

“Kao nastavnik informatike pokušao sam se čim više staviti na raspolaganje oko snimanja, režije, prikupljanja materijala i izrade videa.” – kaže skromno Igor Orešković nakon što su objavili zanimljiv video, te dodaje “na prijedlog ravnateljice formirali smo tim nastavnika koji su najbolje upoznati sa pojedinim zanimanjima i koji su voljni sudjelovati u izgradnji videa i bacili se na posao. Pošto se nastava u srednjoj školi i dalje odvija virtualnim putem, mnogim nastavnicima je i sama a priprema i izvođenje nastave iznimno iscrpan posao. Sudjelovali smo koliko je tko bio u mogućnosti i video je trenutno u završnoj fazi obrade. Konačnu verziju objaviti ćemo u toku sljedećeg tjedna.”

Video traje 6 minuta u 22 sekunde, i dalje je u probnoj verziji. Ali već se može pogledati i komentirati.

Meni je osobno ritam nastave na daljinu poremetio ciklus normalnog funkcioniranja usprkos činjenici da sam se kao informatičar i anglist nešto lakše snašao u svemu tome od kolega koji nisu imali prije potrebu toliko intenzivno koristiti tehnologiju u nastavi. Većinu problema sam si sam stvorio nedostatkom discipline u odluci kad prestati raditi i u koje vrijeme biti nedostupan učenicima. Uglavnom nastava na daljinu mi je stvorila naviku više nego inače isprobavati nove stvari tako da sam u tom duhu lako prihvatio i još jednu. – kaže Orešković za portal Lika Club.

Komentirao nam je i svoja iskustva u snimanju. “Snimanjem se nisam nikad bavio a vještine obrade videa su mi poprilično amaterske, donekle znam što trebam ali radim to dosta sporo i sa puno grešaka. Tako da sam u posljednjih tjedan dana naučio jako puno i mogu reći da mi je bilo zabavno. Ne nužno i najzdravije pošto mi je prosječan dan završavao nakon dvadesetak sati rada kad bi se srušio i napokon odspavao preostala četiri. Taj tempo se jedino može držati u suradnji sa pozitivnim ljudima i ritualnim kratkim zadovoljstvima kao što su kava i razgovor.”

 

Foto: Privatna zbirka, YouTube screenshot

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close