Događanja

VIDEO PERUŠIĆ U STARO VRIME – “Ovo je naše blago koje moraju vidjeti svi, pogotovo oni u dijaspori”

Mnoge stare fotografije naših najmilijih ostaju u ladicama, zaboravljene i prašnjave. Vladimir Arbanas oživio je jednu zbirku takvih fotografija iz ličkog Perušića. Fotografije koje prikazuju ljude i razna događanja snimljene su u periodu između 1940. i 1991. godine.

Video je nastao da stare fotografije ne ostanu u ladici ili se unište, te digitalizirane i objavljene na internetu ostaju sačuvane. Ovo je naše blago koje moraju vidjeti svi, pogotovo oni u dijaspori. Imam još planova koje ću ostvariti kad uhvatim malo vremena. Na Youtubeu pod mojim imenom i prezimenom su navedeni video zapisi.Vjerujem da ljudi imaju dosta fotografija samo ih treba skupiti i digitalizirati, najpotrebitije su unutrašnjost crkve u Gospiću i Otočcu koje su stradale u ratu, a zidne freske nestale. -izjavio je Vladimir Arbanas za Lika Club.

Fotografije iz videa prikazuju kolodvor u Perušiću, izletnike u Samograd (PP Grabovača, op.a), društvo Hrvatski Sokol, te brojne druge građane. Od perušićkih obitelji na fotografijama su najviše zastupljeni Arbanasi, Pocrnići, Grabašnjaci i  Jurkovići.

Odličan primjer čuvanja i objavljivanja fotografija je na KAFotka samo ja sad nisam u mogućnosti to ostvariti. – dodatno ističe Arbanas za Lika Club.

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close