Posao

VIDEO Kreću nacionalni ispiti za osmaše i četvrtaše: “Ne trebaju se pripremati, želimo realnu sliku”

Ožujak će u osnovnim školama biti u znaku nacionalnih ispita. Novost je što će ih uz osmaše ove godine prvi put pisati i svi učenici četvrtog razreda. Njih čekaju ispiti iz tri predmeta: matematike, hrvatskog jezika te prirode i društva.

Osmaši će polagati ispite iz osam predmeta. Ni ove godine nacionalni ispiti neće se ocjenjivati, neće utjecati na zaključne ocjene niti će se vrednovati kao kriterij za upis u srednju školu. Učenici će u e-dnevniku dobiti bilješku s brojem podova i postotak riješenosti. Je li sve spremno za njihovu provedbu i što čeka učenike provjerila je reporterka Zorana Čičak Kulić koja je razgovarala s Vinkom Filipovićem, ravnateljem Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Tjedan dana prije početka pisanja sve je spremno i učenici mogu očekivati da će pisati ispite iz onog gradiva koje su prošli u prethodne četiri godine. Ne treba se pripremati, mi želimo realnu sliku stanja, nema potrebe za pripremom. Želimo samo da daju maksimum onaj dan kad budu pisali ispit. Rezultati neće i ne mogu utjecati ni za zaključnu ocjenu niti su uvjet kriterija za upis u srednje škole”, poručio je Filipović. Cijeli razgovor pogledajte u videu

 

Foto: RTL/screenshot

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Pročitajte još
Close
Back to top button
Close