VIDEO Gdje Hrvatska igra s Kanadom? Na jedinom stadionu koji nije građen ispočetka za SP 2022.

Danas u 17 sati

Susret s Kanadom na rasporedu je u nedjelju 27. rujna u 17 sati

Khalifa International jedini je od 8 stadiona koji nije građen ispočetka za Svjetsko prvenstvo u Katru. Svoju sportsku povijest piše od 1976., a ime je dobio po emiru koji je vladao u doba njegove izgradnje. Godinama je bio najveći stadion u Katru i jedini dom katarske nacionalne reprezentacije.

Stadion je dosad prošao tri rekonstrukcije: 1984., 2003. zbog domaćinstva Azijskih igara 2006. te treću u razdoblju od 2014. do 2017. godine. Ovom posljednjom rekonstrukcijom stadion je dobio željeni izgled te je prvi od 8 stadiona Svjetskog prvenstva koji je predstavljen javnosti. Kapacitet stadiona je 48 000 gledatelja, ima LED rasvjetu terena, a prepoznatljiv je po dva luka koja su njegov simbol. U njihovoj renovaciji angažiran je kranist iz Indije koji je specijalno obučen za upravljanjem kranom teškim preko 600 tona. Na terenu bi trebala biti ugodna klima jer je renovacijom dodan pokrov ispod svih tribina kao podrška novougrađenom rashladnom sustavu.

Najviši vrh stadiona je na visini većoj od 100 metara n/v, a uz stadion je montiran i navijački prostor namijenjen osobama manje pokretljivosti.

Više zanimljivosti o izgradnji stadiona te korištenju građevinskog materijala pogledajte u serijalu o 8 katarskih stadiona koji je pripremila Koordinacija, a nalazi se na YouTube kanalu.

Koordinaciju možete pratiti na mrežnoj stranici koordinacija.hr, YouTube kanalu te na Facebooku, Instagramu i LinkedInu.

 

Izvor: PR | Foto: The Supreme Committee for Delivery & Legacy (SC)

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close