Politika

VIDEO Evo kome smo dali mogućnost da zarađuju 8.000 neto i dnevnicu od 338 eura

Šestorku s HDZ-ove liste predvodili su Andrej Plenković, koji je osvojio i rekordan broj preferencijalnih glasova, jedini iznad 100 tisuća, i Dubravka Šuica, koja s mandatom u Komisiji također na kraju neće u EU parlament, ali zato hoće ostalih četvero HDZ-ovaca: Davor Ivo Stier, u Bruxellesu ostaje Karlo Ressler, a pridružit će mu se i bivša ministrica turizma Nikolina Brnjac te HDZ-ovka iz BiH Željana Zovko.

Sa SDP-ove liste, za prava potrošača u Bruxellesu će se nastaviti boriti Biljana Borzan s više od 83 tisuće preferencijalnih glasova i Predrag Fred Matić. Sa samo tisuću i pet glasova europski mandat osvaja i Romana Jerković Kraljić jer je bila treća na listi, iako su i deset puta više glasova od nje dobili Dalija Orešković i Bojan Glavašević.
Problem je što nisu imali više od 10 posto glasova koliko im je osvojila lista, za razliku od Tonina Picule. On je kao zadnji, 12. ali s više od 30 tisuća glasova ipak uspio ući u parlament.

Drugi s liste Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica s više od 35 tisuća preferencijalnih glasova pretekao je šefa stranke Ivana Penavu, dok je zadnja, 12. s liste Možemo! mandat osvojila Ivana Kekin s više od 11 tisuća i 300 glasova.

No neće svi oni predstavljati Hrvatsku u Bruxellesu. Tko hoće pogledajte u videu.

 

Foto: RTL/screenshot

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close