Događanja

VIDEO: 2Cellos imaju novi spot za ‘They Don’t Care About Us’

Za razliku od prošlih spotova, dečki se ovaj put ne šale nego su ozbiljni. Dotakli su se nemoći pojedinca, besmislenih ratova i razaranja. Spot je režirao Zdenko Bašić


2Cellos su objavili novi spot za ‘They Don´t Care About Us’, pjesmu s aktualnog i hvaljenog albuma ‘Celloverse’ (Portrait/Menart). S prvim spotom, obradom Jacksonovog hita “Smooth Criminal” započeo je njihov meteorski uspjeh prije četiri godine, a sada su ponovno odlučili obraditi Jacksona, odnosno ‘They Don´t Care About Us’.

No za razliku od prošlih spotova, ovoga puta se dečki u spotu ne šale nego ih vidimo u ozbiljnom izdanju. Dotakli su se nemoći pojedinca, besmislenih ratova i razaranja. Spot je režirao Zdenko Bašić.

– Zbog snažne poruke koju ova pjesma nosi, htjeli smo napraviti jednako tako snažan i potresan video, a koncept je uglavnom taj da smo mi samo figure na šahovskoj podlozi (tj. vojnici) kojom upravljaju velike korporacije, moćni pojedinci koji vladaju svijetom. Oni su ti koji nas, međusobnim internim dogovorima, šalju u rat gdje ubijamo jedni druge za ništa! Ginemo zbog njihove pohlepe, interesa i želje za moći! Htjeli smo pokazati koliko su zapravo besmisleni svi ti silni ratovi – komentiraju dečki najnoviji video uradak.

Luka i Stjepan su trenutačno trebali biti na njihovoj potpuno rasprodanoj američkoj turneji, ali su zbog ozlijede vrata Stjepana Hausera bili prisiljeni otkazati cijelu turneju te će se vratiti na pozornicu čim se Stjepan oporavi.

– Pomaknuli su mi se diskovi u vratu i počeli dirati u živac. Kad malo bolje razmislim, čudo je da se to nije dogodilo prije, nakon svih ovih godina žestokog headbanganja i luđačkog tempa koji imamo. To mi se dogodilo za vrijeme nastupa u New Yorku, u drugom dijelu koncerta. Odjednom sam osjećao nepodnošljivu bol u desnoj strani vrata i desnom ramenu. Nastavio sam svirati u velikim bolovima i jedva priveo koncert kraju. Sad sam na terapiji. Obećajem fanovima da ću se brzo oporaviti, snažniji nego ikad – rekao je Stjepan nakon ozljede.

Jedan od koncerata nakon Stjepanovog oporavka, bit će njihov nastup 24. srpnja u Rovinju, u EX TDR (bivša Tvornica duhana).
Bit će to premijerno koncertno predstavljanje novog albuma Celloverse u Hrvatskoj. Album je objavljen početkom godine i uključuje 13 pjesama, među kojima je i ‘Thunderstruck’ (AC/DC), s više od 38 milijuna pregleda, ‘Wake Me Up’ (Avicii), ‘I Will Wait’ (Mumford & Sons), ‘The Trooper’ (Iron Maiden), ‘Shape of My Heart’ (Sting), kao i aktualni singl ‘Hysteria’ (Muse), za koji je spot snimljen na odjelu za psihijatriju pulske bolnice. Album uključuje i pjesmu ‘Live and Let Die’ Paula McCartneyja, na kojoj gostuje slavni pijanist Lang Lang.


 

Tekst: 24 sata
Foto:”2Cellos 2011 Hauser Sulic” by Bridget Samuels.Original uploader was Witchblue at it.wikipedia – Transferred from it.wikipedia(Original text : Flickr.com). Licensed under CC BY-SA 2.0 via Wikimedia Commons.


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close