Lifestyle

Veliki kineski vatrozid napao Google: Blokirali su im Gmail

Google navodi da od petka bilježe ogroman pad Gmail prometa, ali da je s njihove strane sve u redu. Za to je najvjerojatnije zaslužan sustav kojim se koristi vlast.

Nakon što je mjesecima radio s teškoćama, Googleov Gmail servis sada je blokiran u Kini, a organizacije koje se bore protiv cenzure kažu kako je za to zaslužan sustav poznat pod nazivom ‘Veliki kineski vatrozid’. 

Blokada ogromne većine adresa krenula je u petak, a i u ponedjeljak ljudi nisu mogli pristupiti svojoj pošti iz Kine. 

– Mislim da vlada pokušava dodatno smanjiti Googleovu prisutnost u Kini i smanjiti njihovo tržište – rekao je za Reuters član organizacije GreatFire.org. 

– Zamislite da korisnici Gmaila ne mogu do svojih klijenata u Kini. Mnogi izvan Kine bi također bili prisiljeni na neke druge servise – dodaje se.

Googleovi podaci također pokazuju velik pad prometa od petka, ali u svojoj izjavi navode da je s njihove strane sve u redu. 

Kina i dalje pokušava držati kontrolu nad internetom u zemlji i srezati sve znakove otpora ili protivljenja vladajućim strukturama. Jedan od sustava kojima se koriste je i softver ‘Veliki kineski vatrozid.

Tekst: 24sata.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close