Vijesti

Veliki biciklistički prosvjed u Zagrebu

Greenpeace Hrvatska, Sindikat biciklista i Zelena akcija u nedjelju 12. ožujka u 16 sati, organiziraju masovnu biciklističku vožnju kroz Zagreb s ciljem osvještavanja što većeg broja građana i vladajućih o održivim oblicima kretanja i zaustavljanju klimatskih promjena.


Ovo je prvi veliki klimatski prosvjed u Hrvatskoj, kojim započinje val povezanih događanja u ostatku svijeta pod kapom pokreta “Break Free” i poziva se što veći broj građana i građanki da se pridruže.

Break Free from fossil fuels” globalni je pokret kojim se ukazuje na potrebu hitnog prestanka korištenja fosilnih goriva. U više od 40 zemalja na 6 kontinenata održat će se niz mirnih prosvjednih akcija, kojima se zahtijeva svijet oslobođen od fosilnih goriva te prijelaz prema sigurnoj i održivoj energetskoj budućnosti za sve.

Organizatori očekuju masovni odaziv biciklista u Zagrebu, a vožnja će biti pogodna za sve dobne skupine i nije natjecateljskog karaktera, već joj je svrha pokazivanje mnogobrojnosti podržavatelja ovakvog gradskog prijevoza. Snimke iz Zagreba bit će prikazane u svim svjetskim medijima koji izvještavaju o “Break Free” pokretu.

Polazak je iz dvorišta Tehničkog muzeja Nikole Tesle, a u sklopu prolaska biciklističke povorke kroz glavne prometnice Zagreba, biciklisti će se kratko zaustaviti ispred zgrade HEP-a gdje će rasprostrijeti 16 metara dug transparent s pozivom na završetak fosilne ere.

Vožnju završava ispred Kluba Močvara gdje će povorku dočekati bubnjarske skupine Vibrica i Zli bubnjari. Od 18 sati pa na dalje program se prebacuje u unutrašnjost kluba gdje će nastupiti DJ Sergio, Sara Renar i Miki Solus.

Više informacija o događaju možete pratiti putem Facebooka.

 

Foto: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close