VijestiTurizam

FOTO Velik odaziv na Noć šišmiša u Baraćevim špiljama, Late night cave tour uspio

Treću godinu zaredom u Baraćevim špiljama povodom Međunarodne noći šišmiša organizirao se Late night cave tour. Kako i samo ime kaže, noćne špiljske ture prolazile su špiljama koje su u Plitivčkim dolinama već milijunima godina. Sve poznatija turistička atrakcija i Javna ustanova Baraćeve špilje ove godine je uložila truda u još jednu organizaciju Noći šišmiša.

Kroz događanje je bilo organizirano nekoliko paralelnih zanimljivih aktivnosti. Udruga Tragus pobrinula se prvo za one najmlađe, slagali su origamije, izrezivali i bojali maske, predstavljan im je detektor za šišmiše, mreža za hvatanje šišmiša, a i izradili su i drvenu kućicu za šišmiše. Jako zanimljivo i poučno  je bilo i predavanje Mirne Mazije koju su pozorno slušali i djeca i roditelji. Djecu su dodatno razveselili mađioničar Vladimir sa nevjerojatnim trikovima, te azijska face painting umjetnica Rin koja je dječake maskirala u šišmiše a djevojčice u vile.

Izložba Baraćeve špilje u Ledeno doba bila je posebno atraktivna, ove godine proširena zbog velikog interesa prošle godine.  Paleotolog Kazimir Miculinić vrlo je atraktivno složio i prezentirao nalaze, posjetitelje je svojim umijećem zbilja vratio u razdoblje Ledenog doba. Među posjetiteljima su se našli i brojni stranci, turisti koji su na Late night cave tour reagirali pozitivno i iznenađeno.

Došli smo na Late night u Baraćeve špilje, bez ikakvih očekivanja. Ovo što ovdje vidimo je nešto zaista posebno i bez ikakvog događaja. Mirna atmosfera, čista priroda, prekrasna špilja, vi u Hrvatskoj ne znate što imate. A za Noć šišmiša sve pohvale! – izjavila je turistkinja iz Norveške koje je kratko komentirala za LIKACLUB.

Late night cave tour pokazao se kao pun pogodak, a noćni obilazak kroz šumu do Gornje Baraćeve špilje uz rasvjetu bakljama posjetitelje je oduševio jer je potpuno drugačiji od dnevnoga. Faktor iznenađenja u špilji bio je i skelet špiljskoga medvjeda koji je ponovno sastavljen nedaleko mjesta pronalaska.

Za kraj večeri posjetitelji su mogli uživati u bajkovitom scenskom nastupu u šumi – akrobatskom plesu dviju umjetnica na svili i ringu, Martine Pavlović  i Ane Perišić iz Traumatics Arta iz Zagreba.

I više sam nego zadovoljna odazivom, tijekom večeri, od 18 do 23 sata naše događanje posjetilo je više od 500 ljudi.  Posebno mi je drago da se odazvalo puno ljudi iz Rakovice, Plitvičkih jezera i Slunja. Također, na Noć šišmiša došlo je i dosta Karlovčana i Zagrepčana što nas je dodatno razveselilo. Osim domaćih, na Noći šišmiša dalo se sresti i dosta turista. Događanje je bilo zaista jako lijepo, učili smo, zabavili se i ispratili ljeto. Bilo je za svakoga ponešto, komentari su jako dobri. Hvala svima koji su nas podržali, nećemo vas niti ubuduće razočarati, poručuje ravnateljica TIhana Oštrina.

Pogledajte fotogaleriju! Fotoablum će, najavljuju iz ustanove, ovaj tjedan biti dostupan i na njihovoj Facebook stranici Baraćeve špilje – Barac caves.

 

Izvor: Sponzorirano | Foto: Studio BUTINA, LIKACLUB

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close