Uz orkanske udare bure na moru osjećaj debelih minusa, u ostatku zemlje tmurno

I DALJE HLADNO

Orkanski udari bure i danas u prvome dijelu dana remete prometovanje sjevernim dijelom Jadrana, no na takvom vjetru čini se osjetno hladnije. U podvelebitskom kanalu na uglavnom 3-4 °C čini se za desetak stupnjeva hladnije, kao da je barem -6 °C. Bura će malo popustiti u poslijepodnevnim satima.

Ciklonalni vrtlog slabi i polako se udaljava od naših krajeva dalje na jugoistok, dok u isto vrijeme jača utjecaj anticiklone s Atlantika. Još će danas biti razmjerno velika razlika u tlaku iznad naše zemlje, ali već sutra postupno mirnije i stabilnije.

SUBOTA

Vikend u unutrašnjosti ponovno započinjemo oblačno, ponegdje i tmurno uz sporadičan slab snijeg, uglavnom na istoku i nešto češće u Gorskom kotaru te dijelu Like. Na Jadranu više sunca i vedrine, osobito na sjevernom dijelu. Puhat će umjerena i jaka bura s olujnim, podno Velebita s orkanskim udarima i opet će znatno pojačavati dojam hladnoće, a u primorju lokalno može zalepršati s vjetrom i koja snježna pahulja.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj još uvijek oblačno, iako postoji mala mogućnost za koju zraku sunca nakratko u sjevernijim područjima. Vjetar slab do umjeren, u Međimurju nakratko na udare jak sjeverni pa će se činiti još malo hladnije nego jučer.

Na istoku oblačno i tmurno, povremeno će biti slabog snijega, osobito oko slavonskog gorja, ali navečer prolazno i u Podunavlju te Posavini. Slab do umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura jedva u malom plusu.

U Dalmaciji znatno više sunca, čak će sunce i vedrina prevladavati, ali uz umjerenu i jaku, sjevernije od Punta Planke na udare olujnu buru. Temperatura oko 10 °C, niža u zaleđu.

Na sjevernom Jadranu najviše sunca. dok će se oblaci zadržavati u gorju, rijetko samo uz slab snijeg u Gorskom kotaru, a u Lici su moguća i kraća sunčana razdoblja. Bura će za nijansu popustiti, ali još uvijek mjestimice s olujnim udarima. Temperatura između 4 i 7 °C, u gorju ostaje oko nule.

 

Foto: Lika Club, Josip Durdov

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close