Vijesti

Uskrsne igre s jajima koje će zabaviti djecu i odrasle

Odraslima će obiteljska okupljanja biti prilika da se ispričaju i podruže, no ako imate malu djecu, to vjerojatno neće biti moguće. Oni će tražiti novu razbibrigu, a vi im se možete pridružiti uz ove igre, piše 24sata.hr


Djeca su djeca… I ako im je dosadno, sigurno je da će roditelji izvući kraći kraj. Ali tome je moguće doskočiti s par malih igri koje će zabaviti i mlade i stare.

1. Tucanje ili borba pisanicama

Nezaobilazna igra mnogih generacija u Hrvatskoj. Neki kažu da mora biti na Uskrsni ponedjeljak, ali zašto se ne bi igrali kad vama odgovara? Ako je djeci zabavno, neka uživaju. Dvoje djece izaberu svako po jedno jaje i kreće borba. Tucaju se do 1 minute i zatim se gleda koje jaje je manje napuklo. Dijete s najmanje puknutim jajetom je pobjednik. Savjet plus: kako biste pobijedili protivnika, tucajte se s vrhom jajeta, ne sa stranom jer je vrh tvrđi i više ćete razbiti protivničko jaje.

2. Potraga za pisanicama

Dogovorite se s obitelji da svi oboje par jaja i donesu na druženje. Skupite sva jaja i sakrijte ih. Ako ste u kući, iskoristite terasu ili dvorište, a ako ste u stanu, najbolja ideja je sakriti jaja po boravku. Dijete koje na kraju igre ima najviše jaja je pobjednik.

Savjet plus: Pobrojite jaja prije nego ih sakrijete kako vam se ne bi za desetak dana osjetili nesnosan smrad pokvarenog jajeta.

Više na 24sata.hr

 

Foto: pexels

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close