Vijesti

Uskoro počinje 48. Zlatna pirueta

Nastup na najstarijem svjetskom klizačkom natjecanju, Zlatnoj pirueti Zagreba, koja će se u svom 48. izdanju održati do od 3. do 5. prosinca potvrdila je i aktualna olimpijska pobjednica 19-godišnja Ruskinja Adelina Sotnikova, objavili su organizatori u srijedu.


Sotnikova, koja je olimpijsko zlato osvojila 2014. godine u Sočiju, dobro poznaje led Doma sportova jer je na njemu 2013. postala viceprvakinja Europe.

Ova Moskovljanka je jedina Ruskinja koja je svojoj zemlji donijela pojedinačno olimpijsko zlato, a nakon naslova u Sočiju pauzirala je od natjecanja sve do prije nekoliko tjedana kada je najprije pobijedila na turniru u Saransku te prošlog tjedna bila treća na ISU Grand Prixu u Moskvi.

‘Mislim da sam potpuno drukčija klizačica od one koju ste gledali u Sočiju. Sada je sve puno lakše, bolje osjećam glazbu, bolje se izražavam rukama, očima, glavom. Postala sam ženstvenija. Mislim da sam odrasla’, rekla je Sotnikova prije dolaska u Zagreb.

U 47 godina na Pirueti su klizali deseci najvećih svjetskih zvijezda. Od Katarine Witt, Anett Potzsch, Dagmar Lurz, Agnes Gossein, do Laszla Vajde, Sergeja Volkova, Jana Hofmanna, Scotta Hamiltona, Viktora Petrenka.

Posljednje dvije godine Kim Yuna i Carolina Kostner vratili su Pirueti zlatni sjaj, a Adelina Sotnikova slijedećeg tjedna samo će nastaviti niz sjajne organizacije Hrvatskog klizačkog saveza.


 

Tekst: tportal.hr

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close