Turizam

“UKRALI SU moju fotografiju LIKE i napisali da je IRSKA!” Marko Vrdoljak reagirao na Facebooku

Informaciju o “krađi” Like dobili smo putem Facebooka


Fotografija “Ovčji raj” snimana je u Lipovom polju u Lici i kao takva objavljena je već pred dugi niz godina na naslovnici pedesetog broja DIGITAL FOTO magazina  kao prva naslovnica sa radom hrvatskog fotografa. Riječ je o fotografiji Marka Vrdoljaka, poznatog hrvatskog fotografa čiji radovi krase mnoge izložbe u Hrvatskoj i u svijetu. To je i jedan od radova koji se nalazi u tri izložbe Vrdoljaka koje u organizaciji MVEP putuju svijetom i prenose vizualni dojam hrvatskih ljepota.

Bila bi ovo obična pozitivna kratka novinarska priča da ista fotografija nije ukradena i predstavljena kao fotografija iz potpuno druge države. Irske. 

12316169_10207484664050993_8702760507214034440_n
“Ovo nije prvi put da se ta fotografija krade, ali ovo je prvi puta koliko ja znam da se potpisuje neka druga zemlja ispod moje fotografije Like” izjavio je Vrdoljak za Lika Club.

U komentarima ispod njegove Facebook objave pročitali smo i komentare poput “Gle kako se Lika krade…”, “shvati to kao kompliment”, “ma na stranu “posudba”. Lika se svakodnevno krade od lokalnih moćnika, a ovaj primjer zorno prikazuje kako bi Liku krali i oni koji su daleko od nje.


Foto: markovrdoljak.com, Facebook

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close