Događanja

Ukrajinci obradili “Čavoglave”

U sukobima u  Ukrajini sudjeluju i hrvatski borci, a u bitkama kod Mariupolja, javlja N1, na ukrajinskoj strani našli su se hrvatski ratnici, dok se na drugoj strani ratišta, uz proruske separatiste, bore Srbi.


Atmosfera je tako pogodovala neobičnom  fenomenu, ukrajinskoj obradi pjesme Marka Perkovića Thompsona “Bojna Čavoglave”.

O odlasku hrvatskih boraca na inozemna ratišta govorio je za N1 i ministar pravosuđa Orsat Miljenić.

“Naravno da me se ta tema tiče i ja sam o tome prije dva-tri tjedna razgovarao s ministrima pravosuđa Europske unije, razgovarali smo o tome prije i razgovarat ćemo o tome i dalje”, rekao je.

“Ja sam na vaše pitanje o tome treba li zakonom zabraniti samovoljni odlazak hrvatskih građana na inozemna ratišta odgovorio ne. Znate zašto? Vratimo se na Domovinski rat, dragovoljci iz cijelog svijeta su dolazili i borili se na našoj strani, a mi smo im tada bili vrlo zahvalni što su došli i pomogli nam.

Sada ići reći da ćemo mi našim državljanima zabraniti da to isto idu raditi negdje drugdje, to ne bi išlo upravo zbog naše povijesti, jer mi smo na neki način imali koristi od toga”, zaključuje ministar.

Tekst/Foto: index.hr

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close