Turizam

Ukrajina: zemlja gdje etanol teče u potocima

Prema istraživanju od prije dvije godine, Ukrajinci su šesta ‘najpijanija’ nacija na svijetu. Ništa čudno kad je domaće piće povoljno…


Ne, nije riječ o majčici Rusiji, već njihovim susjedima Ukrajincima! Vodimo vas u ogromnu zemlju gdje etanol teče u potocima, žene su prekrasne, a na svoje će doći i ljubitelji gastronomije. Ukrajina, dolazimo!

U redu, dolazimo kad se malo smire strasti i među Rusima i Ukrajincima zavlada konačno mir, a dotad ćemo proučiti i naučiti sve o Ukrajini. Krenimo stoga, s ovih deset činjenica!

1. Površinski gledano Ukrajina je najveća europska zemlja i prostire se na nešto više od 233 tisuće kvadratnih kilometara. Unatoč tome ima znatno manje stanovnika (gotovo duplo) od Njemačke, a i ovdje ne računamo Rusiju, čiji najveći dio leži na azijskom kontinentu.

2. Službeni jezik u državi je ukrajinski, ali veliki dio populacije zna i ruski, što nije čudno s obzirom na povijest zemlje.

3. Najpoznatija nacionalna jela su boršč (potječe iz Ukrajine, a ne iz Rusije kako se uobičajeno misli), deruny (specijalitet od krumpira) i vareniki s višnjama koji se poslužuju kao desert.

4. Prema istraživanju od prije dvije godine, Ukrajinci su šesta ‘najpijanija’ nacija na svijetu. Ništa čudno kad je domaće piće povoljno, pa u kafiću pivo stoji 7 – 8 kn, a i votka je gotovo – besplatna.

5. Ovdje su ludi i za McDonaldsom. Tako je onaj kijevski u blizini željezničkog kolodvora prije nekog vremena bio treći po posjećenosti na svijetu, unatoč činjenici da je u drugom istraživanju rangiran među pet najgorih McDonaldsa na svijetu…

6. Jednom godišnje, točnije 23. lipnja, slavi se dan Ivana Kupale. Zapali se vatra koju zatim mladi preskaču, a ako momak i cura uspiju preskočiti držeći se za ruke, njihova bi ljubav trebala potrajati zauvijek.

Više na punkufer.dnevnik.hr


 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close