Vijesti

Uhvaćeni na slunjskom području u krijumčarenju migranata: Ljude vozili u tovarnom prostoru teretnog vozila, jedan bez položenog vozačkog ispita

Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja protiv svih petero osumnjičenih osoba podnijete su kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.


Na području nadležnosti Policijske uprave karlovačke, policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su, u razdoblju od 29. studenog navečer do 2. prosinca ujutro, na području Slunja i Rakovice u četiri odvojena slučaja spriječili krijumčarenje više stranih državljana, javili su danas iz policije.

– Policijski službenici PU karlovačke proveli su kriminalistička istraživanja nad dva hrvatska i tri strana državljana (Rumunjske, Bjelorusije i Ukrajine) koji su zaustavljeni i zatečeni u prijevozu stranih državljana u osobnim i teretnim automobilima. Kriminalističkim istraživanjima je utvrđeno da su svi strani državljani na nezakonit način prešli državnu granicu Republike Hrvatske te su svi izrazili namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu, kažu u policiji.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

 

Izvor: kaportal.net.hr | Foto: pexels.com

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close