VijestiTurizam

UHPA traži smanjenje cijena ulaznica u nacionalne parkove i parkove prirode

DVA KLJUČNA ZAHTJEVA

Izvanredna situacija u svijetu i Hrvatskoj uzrokovana pandemijom bolesti COVID-19 onemogućila je redovno poslovanje i nanijela velike gubitke turističkim agencijama i cijelom turističkom sektoru.


Popuštanjem epidemioloških mjera i otvaranjem granica, nadamo se kako bismo ipak mogli ostvariti određeni turistički promet u ovoj turističkoj sezoni, ali uz uvjet da svi dionici turističke industrije daju svoj doprinos kroz korekciju cijena svojih usluga. Jedino tako možemo se upustiti u borbu s konkurentima za svakog gosta“, ističe Tomislav Fain, predsjednik UHPA-e.

Jedna od iznimno važnih inicijativa je smanjenje cijena nacionalnih parkova i parkova prirode s kojom se UHPA obratila Ministarstvu zaštite okoliša i energetike RH koje je prepoznalo istu  te dalo podršku UHPA-inim zahtjevima s kojima su upoznali nacionalne parkove i parkove prirode.

Inicijativa sadrži dva ključna zahtjeva:

  • primjena moratorija na povećanje cijena ulaznica, proizvoda/usluga i naknada u nacionalnim parkovima i parkovima prirode u RH na način da se u 2020. godini zadrže cijene na razini 2019. godine za jednodnevne i višednevne posjete svim kategorijama (pojedincima i grupama, djeci i odraslima) za sve vrste kupnje ulaznica (direktna i online),
  • cijene ulaznica za organizirana školska putovanja u glavnoj turističkoj sezoni (lipanj – rujan) ostaviti na razini predsezonskih (siječanj – svibanj) temeljem dane preporuke resornog ministarstva odgojno-obrazovnim institucijama o odgodi putovanja i tijekom ljetnog raspusta s obzirom na trenutnu situaciju.

Svjesni smo odgovornosti svih dionika hrvatskog turizma te očekujemo da ćemo naići na razumijevanje i podršku nacionalnih parkova i parkova prirode. Da bismo bili sigurni da će gost izabrati upravo Hrvatsku za svoju ljetnu destinaciju potrebno je uložiti dodatne napore i napraviti određene ustupke. Nemojmo se zavaravati, unatoč vjernosti i našoj gostoljubivosti, cijena će u ovim vremenima sigurno biti presudni faktor“, zaključuje Fain.

 

Foto: Lika Club

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close