Vijesti

Ugodan odmor na Pagu – kamp Šimuni

Šatori, sendviči, deke, japanke, kupaći, ručnici i luftići u auto. Pravac Pag, točnije kamp Šimuni. Očekivanja velika, a za umor nema mjesta. Grije iz neba i iz zemlje, jedva smo dočekali da dođemo. Smjestili smo šatore u hlad, neki Francuzi su nas čudo gledali pa mislimo da smo im uzeli mjesto za šator 🙂 . Vrlo je bitno u kampu doći što ranije, kako bi vam šatori bili u hladu!  Sve u svemu izvrsna lokacija, taman do kafića. Pogled, prekrasan, nebo se spaja s morem na pučini. Turisti se kupaju i izležavaju na ležaljkama dok ih sunce ne natjera da se osvježe u bistrim uvalama kampa, klinci igraju odbojku na pijesku, tenis, nogomet, za svakog po nešto. Kamp Šimuni uistinu pruža jedinstven doživljaj odmora u prirodi.

sp

Inače uvijek na plaži bar malo spavam, ovdje nismo imali vremena za spavanje. Plivanje u moru, plutanje na luftićima, ronjenje, guštanje u hladu ispod velikih suncobrana od trstike.  Prženje na suncu, kako mi to žene znamo uz trackanje kremicama i uljima. Odlična ekipa, di ćeš bolje.   Spavanje ti ne pada na pamet .  Predvečer smo se s zadnjim atomima energije „dovukli“ do šatora i da nešto pojedemo i malo odmorimo od odmaranja. Ubili smo oko na par sati, dok se sunce nije pojavilo i sve nas razbudilo prvim zrakama.  Popili smo kavu u kafiću koji je taman do nas.  Konobarica je bila izuzetno susretljiva, dozvolila nam je da punimo mobitele u kafiću i uz kavu nam je poslužila rahat lokum. 😀

bar

 

I kud sad? Pa naravno na plažu! Koju? Kamp je okružen prekrasnim plažama, svaka je posebna na svoj način. Pogledajte.

zlatna

dva mornara

 

 

Iznenadili smo se domišljatošću ekipe kampa. Potopljeni brod u uvali, prava je atrakcija za ronioce. Ritmika na plaži, jedrenje, iznajmljivanje pedalina, barki… Platforma koja se nalazi u moru izvrsna je za skakanje u vodu kao i sunčanje iako, namučili smo se dok smo se popeli, ali vrijedilo je.

Predvečer smo uz razgovor i votku birali destinaciju na koju želimo ići. Primamljiva nam je bila Novalja kao i Zrće, no odlučili smo se za Pag, jer tamo sestra i ja još nismo bile. I ne, taxi nas nije oderao! Prilično je pristupačan što se tiče cijena.

Oduševljeni kampom krenuli smo u Pag!

Stotine ljudi šetaju rivom ili sjede po kafićima. Zanimljiv mostić u sred grada i najbolji kebab koji smo jeli. Naišli smo na lunapark i naravno nismo mogli odoljeti autićima. Jedan žeton 15 kuna, prava sitnica! Cjenkanje je upalilo, pa smo dobili 4 žetona za 30 kn.

Poprilično mirno mjesto bez pretjeranog sadržaja za turiste, ubrzo smo se vratili u kamp. Planirano noćno kupanje se izjalovilo što zbog vjetra koji je puhao, što zbog umora koji se više nije dao zanemariti. Umorni smo pozaspali.

U jutro smo opet odmorni otišli na plažu, te se potom uputili kući jer se vikend bližio kraju. Definitivno preporučujem ovu lokaciju ukoliko idete s društvom ili s obitelji.  Taj sklad prirode i jednostavnosti trebate osjetiti.

Ukoliko želite više informacija posjetite web stranicu kampa.

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close