Vijesti

U Zemuniku otvorene Knjige žalosti za natporučnika Novkovića i poručnika Jagatića

 

“Bili su i zauvijek će ostati dio ponosne pilotske obitelji”


U vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” otvorene su Knjige žalosti za smrtno stradale pripadnike Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) pilota natporučnika Marka Novkovića i poručnika Luku Jagatića učenika-letača koji se školovao za vojnog pilota. Marko i Luka stradali su u tragičnoj nesreći pada školskog vojnog aviona ZLIN-242L kod mjesta Biljane Donje.

U Knjige žalosti upisali su se njihovi zapovjednici, kolege i prijatelji pripadnici HRZ-a s kojima su zajedno živjeli izazovan, častan i jedinstven pilotski poziv. Bili su, i zauvijek će ostati dio ponosne pilotske obitelji.

U Knjigu žalosti upisao se zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, brigadni general Michael Križanec, te napisao:

“Dragi Marko i Luka,

Nebom ste letjeli i u nebo ste se uputili na zadnji let. Bila mi je čast i izuzetna radost što ste bili dio velike zrakoplovne obitelji i zauvijek ćete biti dio nas, dio Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Zauvijek ste s nama. Neka vam je laka hrvatska gruda i miran let u nebo kojeg ste toliko voljeli, a sada ćete zauvijek biti na njemu. Čast je bila poznavati vas.“

Zapovjednik 93. krila HRZ-a brigadir Željko Ninić u Knjigu žalosti upisao je:

“Iskrenost i otvorenost, hrabrost i predanost poslu i ljubav prema Domovini krasili su vas u vašim prekratkim pilotskim životima. I Bog sebi bira najbolje. Zauvijek ćemo vas pamtiti. Neka vam je laka Hrvatska zemlja i mirno nebo.”

U Knjigu žalosti upisao se i zapovjednik Središta za obuku HRZ-a „Rudolf Perešin“ brigadir Goran Huljev te napisao:

“Dragi Marko i Luka, nadam se da ćete Gore ostvariti nedosanjani plavi san koji smo skupa sanjali. Otišli ste na beskrajan let. Počivali u miru.”

Zapovjednik 392. eskadrile aviona pukovnik Robert Ribarić upisao je:

“Dragi Luka i Marko zauvijek ste ostavili svoj trag u našim srcima i mislima. Neka vam je laka hrvatska gruda.”

Knjige žalosti i u narednim danima su otvorene za pripadnike postrojbi Hrvatske vojske iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku.

 

 

Izvor: MORH | Foto: HRZ / M. Karačić

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close