Vijesti

U Zagrebu konferencija PIONEERS OF THE BALKANS

50 finalista na pozornici će se natjecati za slavu i iznos od 250.000 € u investicijama tri međunarodna investicijska fonda rizičnog kapitala (uvjetovanima detaljnom procjenom)


Tim Pioneers Festivala – jedne od vodećih europskih startup konferencija s područja rizičnog kapitala koja se održava jednom godišnje u Beču – i organizatori Balkan Venture Foruma biti će domaćini finala natjecanja “Pioneers of the Balkans”, posebnog natjecanja za poduzetnike, startupove te inovativna srednja i mala poduzeća regije zapadnog Balkana. Natjecanje je inicirala Grupa Svjetske Banke, a financira ga Europska komisija.

Tijekom dvodnevne konferencije, 50 najboljih timova dobivenih tijekom polufinala u Beogradu (koje je održano paralelno s Beogradskim Venture Forumom od 12. do 14. studenog) među 349 sudionika, imati će priliku predstaviti svoje poslovne ideje na pozornici pred međunarodnom publikom poslovnih anđela, investitora u rizični kapital, poslovnih lidera i predstavnika medija. Također, dodatnih 50 poduzetnika koji su dobili visoke ocjene 70 članova žirija u Beogradu pozvani su sudjelovati kao gosti konferencije.

Od završetka polufinala, ovih 50 startup kompanija i inovatora poznatih kao “Najbolje od Balkana”, prisustvuju individualnim prezentacijskim treninzima s međunarodnim trenerima. Zajedno će se okupiti na završni dan treninga, 2. prosinca, u glavnom sjedištu vipnet-a u Zagrebu.

Najbolji timovi u finalu vjerojatno će nakon natjecanja privući ponude nekih od prisutnih investitora . Tri neovisna venture capital fonda – Speedinvest, J&T Ventures i Startlabs obvezali su se posebno za ovu priliku zajednički investirati minimalno 250.000 € u timove iz regije (uvjetovano detaljnom procjenom). Osim ova tri fonda, i ostali europski VC fondovi poput Point Nine Capitala i TechFoundersa, kao i 2 svjetska najpoznatija akcelerator programa – 500 Startups i Techstars – biti će prisutni na konferenciji.

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close